News Flash:

Noul judecator CC Maya Teodoroiu a depus juramantul la Cotroceni

19 Februarie 2015
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
Simona Maya Teodoroiu
Simona Maya Teodoroiu a depus joi juramantul la Palatul Cotroceni pentru calitatea de judecator al Curtii Constitutionale, in fata presedintelui Klaus Iohannis, care a subliniat importanta Curtii pentru consolidarea democratiei.
Presedintele Klaus Iohannis a avut un scurt mesaj pentru judecatorii Curtii Constitutionale, dupa ce Simona Maya Teodoroiu a depus juramantul.
"In primul rand doamna judecator (Simona Maya Teodoroiu, n.r.) va felicit si va doresc mult succes in aceasta misiune nobila de judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei. Este un lucru evident ca va veti ocupa, impreuna cu colegele si colegii dumneavoastra de respectarea Constitutiei Romaniei, nu voi insista asupra acestui aspect. Este, insa, important de subliniat, domnule presedinte Zegrean, onorati judecatori ai Curtii Constitutionale ca, dupa parerea mea, dumneavoastra reprezentati ceea ce s-ar numi un stalp al democratiei din Romania. Eu cred ca munca pe care o depuneti este extrem de importanta pentru consolidarea democratiei in Romania si va incurajez sa mergeti mai departe cu toata hotararea, cu toata responsabilitatea, cu toata demnitatea, sa dovediti si in continuare ca stiti sa faceti fata oricaror situatii dificile”, a afirmat presedintele Iohannis.
La finalul ceremoniei, la care au luat parte judecatorii Curtii Constitutionale, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, o serie de ministri si consilieri prezidentiali, seful statului a ciocnit o cupa de sampanie si a schimbat cateva cuvinte cu cei prezenti.
De la ceremonie au lipsit premierul Victor Ponta si presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, care a fost inlocuit de vicepresedintele Camerei, Florin Iordache.
Simona Maya Teodoroiu, propusa de PSD, a fost aleasa miercuri de plenul Senatului in calitatea de judecator al Curtii Constitutionale.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005138 (s)