News Flash:

Noua metoda de diagnostic, cu substanta de contrast, la Spitalul Municipal Timisoara

15 Iunie 2015
1253 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Municipal Timisoara
Pacientii internati la sectia de Medicina Interna a Spitalului Municipal din Timisoara vor beneficia de o diagnosticare mai rapida si mai eficienta, dupa ce s-a introdus o noua metoda de diagnostic, cu substanta de contrast. 
'In premiera pentru spitalul nostru, zilele trecute s-a introdus o metoda de diagnosticare performanta, bazata pe o aparatura de varf si care implica pe langa ecografia clasica, administrarea de substanta de contrast, ceea ce face ca fiabilitatea si exactitatea diagnosticului sa fie deosebite. Metoda poate fi folosita individual sau complementar cu alte explorari de varf, respectiv, computer-tomografia sau rezonanta magnetica', a declarat luni presei conf. univ. dr. Octavian Mazilu, manager general al Spitalului Municipal Timisoara. 
Mazilu a mai mentionat faptul ca aceasta explorare a fost pusa in practica la sectia de Medicina Interna a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, de catre prof. dr. Daniel Lighezan, sef clinica, impreuna cu echipa sa de colaboratori. 
Metoda se aplica cu ajutorul unor ecografe performante, substanta de contrast fiind achizitionata de catre spital, iar beneficiari sunt pacientii care au afectiuni in care trebuie diagnosticate diverse organe: ficat, rinichi, pancreas, dar si in neonatologie. 
Spitalul dispune si de alte ecografe performante care asigura aceasta explorare, prezentul aparat fiind dat de Universitatea de Medicina si Farmacie 'Victor Babes' din Timisoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006555 (s)