News Flash:

Noile Coduri Penale, dezbatute de Ziua Magistratului, la Timisoara

30 Iunie 2014
797 Vizualizari | 0 Comentarii
Noile coduri sunt mai aspre decat precedentele, in pofida a ceea ce s-a vehiculat in mass-media, iar increderea in Justitie trebuie sa ramana neclintita, a declarat luni prof. univ. dr. Lidia Barac, presedintele Curtii de Apel (CAT) Timisoara, in cadrul unei mese rotunde organizate de CAT de Ziua Magistratului, avand ca tema 'Provocarile Noilor Coduri Penale'.
In context, ea a afirmat ca, o data cu aparitia noii legi penale, infractorii nu vor mai putea sa transfere bunuri sau sume importante de bani pentru care nu exista dovada dobandirii licite pe numele unor rude sau terti, cu scopul de a nu fi confiscate.
'Orice lege se aplica pentru fapte savarsite din momentul intrarii ei in vigoare. Fapte ale infractorilor judecati, care au creat mari prejudicii, sunt savarsite inainte ca legea confiscarii extinse sa fi devenit activa, motiv pentru care se pune problema doar a confiscarii speciale, dar nu a confiscarii extinse asupra averilor dobandite de rude, concubini, amanti. Dar pentru situatiile recente, savarsite dupa intrarea in vigoare a noii legi, se observa deja ca in comunicatele Parchetelor DNA (care se ocupa cu marile prejudicii, n.r.) se spune ca 's-au aplicat sechestre sau masuri conservatorii' pentru bunuri. Aici se merge pe confiscare extinsa', a declarat Lidia Barac.
Judecatorul penalist Constantin Costa a punctat faptul ca a avut o astfel de cauza, dar a respins-o, pentru ca nu erau indeplinite conditiile pe care le cere legea in acest sens. 
'Trebuie facute dovezi foarte clare din partea procurorilor care sa motiveze natura ilicita a averii. Trebuie pusa in rechizitoriu cererea de confiscare si sa arate ca respectivele bunuri fac parte din categoria bunurilor ilicite dobandite in ultimii 5 ani, a spus Costa.
Astfel de seminarii cu presa vor avea loc periodic la CAT, incepand cu luna septembrie. AGERPRES

noile coduri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1064 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011169 (s)