News Flash:

Noi schimbari privind sanctiunile aplicate soferilor care sunt prinsi cu ITP-ul expirat

3 Iulie 2018
844 Vizualizari | 1 Comentarii
itp masina

Odata cu modificarile propuse legislatiei rutiere in materie de radare, au fost integrate si schimbari in legatura cu sanctiunile aplicate soferilor care sunt prinsi cu ITP-ul expirat.

Astfel, propunerea vizeaza relaxarea sanctiunilor aplicate incepand cu 20 mai 2018. Este vorba de sanctiunea conform careia, soferii care erau prinsi cu ITP-ul expirat urmau sa aiba si inmatricularea suspendata.

Aceasta din urma este in linie cu normele europene si era o modificare necesara pentru alinierea legislatiei romanesti la cea din Europa.

Intre timp, proiectul votat deja de Senat si care a primit vot favorabil de la comisia juridica a Camerei Deputatilor propune relaxarea sanctiunii prin permiterea soferului care a fost surprins circuland cu ITP-ul expirat sa-si pastreze talonul pentru 15 zile de la constatarea faptei.

In perioada mentionata, soferul va avea timp sa efectueze o noua inspectie tehnica periodica, care l-ar lasa sa-si pastreze talonul daca se constata ca vehiculul sau este in regula din punct de vedere tehnic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006802 (s)