News Flash:

Noi reguli pentru cluburile si barurile din Timisoara dupa tragedia din Colectiv

11 Decembrie 2015
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
Club Bunker Kickin it Old Skool
Cei care desfasoara activitati comerciale si de prestari servicii in Timisoara trebuie sa respecte cateva reguli stricte. In caz contrar, risca amenzi de pana la 2.500 de lei si pot ramane si fara acordul de functionare care se obtine de la primarie. Pana acum, acesta era acordat doar in baza legilor nationale, insa de acum avem un regulament special care reglementeaza functionarea acestor societati.
Vorbim despre societatile care au activitati de alimentatie publica, comert cu amanuntul, comert cu ridicata/ de gros sau activitati de prestari servicii. Regulamentul a fost aprobat exact asa cum a fost propus, insa cu un amendament adaugat de consilierul PNL Simion Mosiu.
„Sa fie vitrine de lemn cu sticla sau termopan la cladirile istorice. Este foarte important ca la Timisoara sa se revina la vitrinele de lemn. Am trecut la dispozitii generale pentru a nu se putea interpreta. Cine nu indeplineste conditiile, nu primeste acordul de functionare. Am considerat ca trebuie plecat de la un moment zero in Timisoara, mai ales la cladirile istorice, sa intram si noi in rand cu lumea civilizata. Mai mult de jumatate din vitrinele din Piata Victoriei sunt cu termopane. Pentru un om care face profit cateva mii de euro pe luna nu este o tragedie sa-si puna vitrine de lemn”, ne-a declarat Mosiu.
Acordul pentru desfasurarea exercitiilor comerciale care se obtine obligatoriu de la primarie se vizeaza in mod obligatoriu pana in data de 28 februarie a fiecarui an, pentru anul in curs. Neavizarea coincide cu lipsa acestuia si se sanctioneaza, fiind prevazuta si o taxa de viza. Amenzile sunt intre 500 si 2.000 de lei.
Unitatile care au nevoie de acorduri, avize sau autorizari speciale (n.r. cum ar fi avizul de la ISU) sunt obligate sa faca dovada acestora atunci cand cer aviz de la primarie.
„Acordul poate fi suspendat sau anulat oricand nu se respecta tipul de activitate autorizata, orarul de functionare, suprafata aprobata, normele de curatenie si igiena, normele de convietuire sociala, ordine sau liniste publica, cerintele si criteriile care au stat la baza eliberarii autorizatiei de la primarie sau numarul maxim de locuri declarat. Daca comerciantul primeste cel putin doua sanctiuni pentru aceeasi fapta, in decurs de un an, primaria poate suspenda activitatea localului vreme de 30 de zile. Anularea acordului se poate face si daca sunt aplicate minimum trei sanctiuni pentru aceeasi fapta, in decurs de un an”, se arata in noul regulament, scrie tion.ro.
Primaria poate reduce si orarul de functionare, in cazul in care un comerciant este sanctionat de doua ori pentru ca nu a inchis localul la timp.
In zonele istorice este interzisa desfasurarea de activitati comerciale care produc zgomot, noxe si miros. In cazul in care se constata de catre organele abilitate astfel de incalcari, primaria poate refuza emiterea acordului, poate dispune suspendarea sau anularea acestuia. Mai este prevazuta si obligativitatea de a antifona corespunzator spatiul…
Proprietarii spatiilor inchiriate sunt obligati sa repare, sa zugraveasca si sa intretina fatada cladirii, iar operatorii economici au obligatia sa asigure igienizarea sau… deszapezirea si libera circulatie in zona aferenta punctului de lucru.
„Este interzisa comercializarea, depozitarea, fabricarea, distributia, detinerea, oferirea, transmiterea, achizitionarea, producerea, intermedierea si utilizarea plantelor, stupefiantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice si psihotrope de orice fel, oricaror derivati, compusi sau amestecuri euforice si psihotrope care aduc atingere sau pun in pericol viata si sanatatea populatiei, indiferent de procentul in care se regaseste substanta activa, de starea fizica in care se afla, de modul de divizare…”, mai scrie in regulament.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006215 (s)