News Flash:

Noi obiecte gasite pe insula Reunion ar putea face parte din avionul MH370 disparut in urma cu un an

3 August 2015
919 Vizualizari | 0 Comentarii
fragmente avion
Autoritatile studiaza noi obiecte aduse pe tarmul Insulei Reunion, in Oceanul Indian, dupa ce un fragment dintr-o aripa de avion despre care se crede ca provine de la zborul MH370 a fost gasit miercuri, insa politia locala a anuntat ca un al doilea obiect gasit duminica nu este considerat o proba, iar oficiali malaysieni si-au exprimat indoiala in acest sens, relateaza BBC News online.
Se credea ca obiectul, gasit la sud de orasul Saint-Denis, ar fi putut sa fie un fragment de usa de avion.
Insa politia locala a afirmat ca obiectul nu este inca tratat ca proba, iar oficiali malaysieni si-au exprimat indoiala in legatura cu obiectul respectiv.
Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care asigura zborul 370 (MH370) de la Kuala Lumpur la Beijing, a disparut de pe radare pe 8 martie 2014 cu 239 de persoane la bord.
"Metal controsionat"
Un efort de cautare a avionului, condus de Australia, s-a concentrat pana in prezent asupra unei vaste zone - de aproximativ 4.000 de kilometri patrati din sudul Oceanului Indian, la est de Insula Reunion.
Insa nu s-a gasit nici urma de avion.
Potrivit unui corespondent BBC in Reunion, unul dintre obiecte a fost gasit pe plaja stancoasa, imediat la nord de locul unde a fost vazut fragmentul de aripa.
O echipa de politisti si fotografi din cadrul politiei a fost chemata la fata locului, iar obiectul a fost luat de acolo.
"Am citit in toata presa ca (noul obiect) face parte dintr-o usa. Insa am verificat la Autoritatea Aviatiei Civile si la oameni de pe teren in Reunion si era doar o scara obisnuita", a declarat pentru AP Azharuddin Abdul Rahman, directorul general al Aviatiei Civile malaysiene.
Ministerul malaysian al Transporturilor afirma acum ca vrea sa extinda cautarea unor eventuale fragmente de epava in regiunea in care se afla Reunion.
Malaysia cere regiunilor vecine sa o alerteze, in cazul in care eventuale fragmente gasite ar putea proveni de la zborul MH370.
AFP a scris duminica ca unul dintre fotografii sai a vazut, de asemenea, o bucata de "metal contosionat" - insciptionat cu doua ideograme chinezesti, de care era atasat un maner de piele - care avea aproximativ 100 de centimetri patrati, in timp ce era introdusa intr-o cutie de otel si luata de la fata locului.
Ministerul malaysian al Transporturilor a confirmat anterior ca obiectul gasit pe plaja de la Saint-Andre miercuri este un flaps de la o aripa apartinand unui avion de tip Boeing 777 - acelasi tip de aeronava ca cea data disparuta in 2014.
"Acest lucru a fost verificat de catre autoritatile franceze impreuna cu producatorul de aeronave Boeing", a declarat duminica Liow Tiong Lai.
Aceasta piesa a fost adusa in Franta, unde anchetatorii vor incerca sa stabileasca, la Toulouse, daca provine de la zborul MH370. Ei isi vor incepe activitatea in acest sens miercuri. Mediafax.ro

saint-denis boeing 777
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006434 (s)