News Flash:

Noi modificari in CODUL RUTIER

20 Septembrie 2016
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
cod rutier1
Senatorii au pregatit noi modificari pentru codul rutier. Astfel incatsoferii agresivi sau "smecherii" vor plati amenzi grele. Iata cateva modificari aduse codului rutier:

1. Soferii care claxoneaza nejustificat sau cei care arunca mucuri de tigara pe geam pot plati amenzi de pana la 1000 de lei.

2. Soferii care fac slalom printre masini sau care conduc pe trotuar, pe langa amenda, vor plati cu permisul. Ei risca sa ramana fara permis timp de doua luni.
3. Senatorii vor sa se reintroduca sanctiunea ridicarii masinilor. Astfel masinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate atat de stat cat si de operatori privati. Nici amenzile pentru pentru parcare neregulamentara nu sunt de neglijat, soferii indisciplinati vor scoate din buzunar aproximativ 625 de lei dar si cate 300 de lei pentru fiecare zi de intarziere. 

4.  Cei mai dur sanctionati vor fi soferii vitezomani, acestia risca amenzi de pana la 6200 de lei. Astfel incat soferii care depasesc viteza regulamentara cu peste 60-70 km/h vor ramane fara permis timp de trei luni si se vor "bucura" de o amenda in valoare de maxim 6250 lei. Mai "bucurosi" vor fi soferii care sunt prinsi cu viteze mai mari cu 30-40 km/h fata de limita legala, acestia riscand sase puncte penalizare si o amenda cuprinsa intre 2600 si 6250 de lei. 
5.  O prevedere in plus este cea referitoare la biclisti. Ei vor fi amendati cu cate 625 de lei daca nu circula pe banda special destinata.

6. Vorbitul la telefonul mobil in timpul mersului, nepurtarea centurii de siguranta sau neacordarea de prioritate masinilor de interventie ii lasa pe cei prinsi fara 625 de lei.

senatorii soferii agresivi codului rutier
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006437 (s)