News Flash:

Noi detalii in SCANDALUL dezinfectantilor diluati

29 Aprilie 2016
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
salon spital
Directiile de sanatate publica au recoltat 2.633 de probe din 208 spitale publice si private cu paturi, care folosesc dezinfectantii achizitionati de la compania Hexi Pharma.
„La nivelul a 41 de judete, au fost recoltate un numar de 2.633 teste de sanitatie din 208 unitati spitalicesti publice si private cu paturi, care folosesc dezinfectantii achizitionati de la compania in cauza. Pentru municipiul Bucuresti, din cele 43 de unitati sanitare publice, pana la ora videoconferintei, au raportat un numar de 21 de spitale prelevarea a 202 teste de sanitatie. In ceea ce priveste cele cinci unitati spitalicesti de mari dimensiuni private cu paturi din Bucuresti, doua au declarat ca nu utilizeaza dezinfectantul in cauza, de la restul asteptandu-se inca raportarea”, se arata intr-un comunicat de presa remis vineri agentiei MEDIAFAX.
Ministerul a mai precizat ca laboratoarele tuturor Directiilor de Sanatate Publica vor functiona in perioada sarbatorilor de Paste pentru efectuarea testelor de laborator, care vor fi raportate la Ministerul Sanatatii, in cadrul unei videoconferinte care va avea loc miercuri, 4 mai.
Ministrul Patriciu Achimas-Cadariu a mai spus ca din luna mai vor incepe controalele mixte pe care le anuntase, cu privire la testarea produselor Hexi Pharma.
„Totodata, acesta a dispus Directiilor ca pana la data de 11 mai 2016 sa efectueze o analiza interna pe marginea discrepantelor dintre rezulatele controalelor inter si intra-judetene”, se mai arata in sursa citata.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006174 (s)