News Flash:

Noi acuzatii legate de preturile RCA

26 Septembrie 2016
1024 Vizualizari | 0 Comentarii
rca2
Patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 - considera ca tarifele asigurarilor de raspundere civila auto (RCA) sunt stabilite „ca la bazar”, aratand ca in ultimii 11 ani asiguratorii „au incasat 5,7 miliarde de euro din RCA si au platit daune de 3,7 miliarde de euro.


Potrivit unei analize realizate de cele patru patronate pe baza datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in perioada 2005-2015 asiguratorii RCA au raportat prime brute subscrise de 5,7 miliarde de euro si au platit daune de 3,7 miliarde de euro, „ramanandu-le in buzunare doua miliarde de euro pentru cheltuieli administrative si profit”.


„Firmele de asigurari se plang de atatia ani ca aceasta linie de business este neprofitabila pentru ei, dar cu toate acestea tin strans cu dintii de banii obtinuti de aici”, se arata intr-un comunicat comun al patronatelor din transporturi.


„Asiguratorii spun ca motorina e mai scumpa decat asigurarea RCA, iar in acest sens le propunem sa platim si noi RCA la tarifele din celelate tari europene. Motorina nu are diferenta de pret de 300% intre pietele din Uniunea Europeana”, spun transportatorii.


„Pentru ca aduc in discutie pretul painii, le reamintim asiguratorilor ca painea este un bun de stricta necesitate, dar nu obligatoriu, romanii nefiind penalizati daca nu mananca paine. Dar asigurarile RCA sunt obligatorii, iar daca nu ai RCA risti sa fii amendat si sa ai autovehiculul blocat, fara documente de identitate. Si, pentru ca pot si nu ii deranjeaza nimeni, asiguratorii stabilesc cum vor ei aceste tarife”, mai arata reprezentantii patronatelor din transporturi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004661 (s)