News Flash:

Nisipul de pe plaja are multiple efecte terapeutice

30 Iunie 2018
985 Vizualizari | 0 Comentarii
plaja neptun

Marea este remediu terapeutic si prin baile de nisip, cu rezultate remarcabile in diferite afectiuni. 
Astfel, baia de nisip cald, tavaleala sau acoperirea totala a corpului cu nisip, recunoscuta ca terapie in Franta si Italia, combate retentia de apa din organism, atenueaza durerile reumatice, elimina toxinele si creste rezistenta la infectii. Se sta impachetat in nisip 10 minute, apoi se intra in mare.

Baia de nisip actioneaza asupra corpului prin intermediul a trei factori terapeutici: termic (temperatura nisipului poate ajunge la 40-45 grade), chimic (nisipul are un bogat continut de elemente chimice) si mecanic (frecarea pielii cu nisip stimuleaza circulatia). Mersul andelungat cu picioarele goale prin nisip este excelent pentru tonifierea musculaturii. Iar pentru a imbunatati circulatia sanguina, pentru modelarea siluetei, mersul cu pasi repezi prin apa este ideal.

Puteti merge prin apa pana la jumatatea coapselor, reducand durata exercitiului, deoarece va trebui sa depuneti un efort mai mare. Mersul pe varfuri tonifica muschii picioarelor si ai feselor. Cand mergeti desculti pe plaja, alegeti locuri in care plaja este curatata periodic si riscul de ranire e mic. Astfel, veti avea parte de un masaj cu totul special, care stimuleaza toate punctele de presopunctura de pe talpa piciorului (unde sunt reprezentate toate organele si functiile organismului).

Ce trebuie sa iei cu tine cand mergi la plaja

Pana si statul intins pe nisip e benefic. Coloana vertebrala se intinde si se relaxeaza mai bine pe sol. Nisipul reprezinta un excelent tonic psihic, previne celulita, activeaza circulatia venoasa, stimuleaza activitatea cardiaca, scade tensiunea arteriala.

Masajul firelor de nisip e de folos in artroze, febre, accidente in zona cervicala, boala Crohn, dureri, insomnii, spondiloze, scleroze multiple, lupus, stari refacerea post-operatorii.

Mersul cu picioarele goale prin nisipul grunjos de pe plaja previne si trateaza aparitia platfusului. Psamoterapia (acoperirea corpului cu nisip, urmata de expunerea la soare) este recomandata celor incarcati cu toxine.


nisip nisipul masajul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006172 (s)