News Flash:

Nimeni nu stia asta: Cat de des este indicat sa ne spalam parul

20 Septembrie 2015
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
spala parul
Opiniile dermatologilor despre spalarea parului difera. Unii dintre acestia sustin ca parul trebuie spalat cat mai des pentru a preveni acumularea de uleiuri care poate infunda porii, iar altii spun ca spalarea frecventa a parului cauzeaza cresterea productiei de sebum.

Chiar daca parerile sunt impartite, majoritatea este de acord asupra unui aspect: samponarea zilnica nu este necesara. La fel ca in cazul pielii, uleiurile naturale din par sunt importante pentru mentinerea sanatatii acestuia. Daca aceste uleiuri sunt indepartate in mod constant, organismul va creste productia lor pentru a compensa cantitatea de ulei indepartata. Astfel, acest lucru duce la un cerc vicios: ne spalam des pe cap pentru a indeparta uleiurile naturale din par, dar in realitate nivelul acestora va creste.

Daca spalatul pe cap zilnic afecteaza sanatatea parului, medicii spun ca nici spalarea lui foarte rara nu este indicata. “Nu am auzit de nicio dovada potrivit careia spalatul mai rar al parului ar fi mai sanatos" spune dr. Amy McMichael de laWake Forest University School of Medicine, North Carolina.

“Spalarea zilnica a parului nu este o necesitate, e un ritual care s-a dezvoltat in urma culturii mirosului frumos, nu dintr-o nevoie reala" explica dr. McMichael. Sampoanele indicate pentru persoanele cu firul subtire sunt cele cu proprietati nutritive pe baza de ou sau aloe sau care contin diferite uleiuri precum cel de cocos, palmier sau de migdale.

Este bine sa aveti grija la temperatura cu care va spalati parul. Apa fierbinte il deterioreaza si poate ajunge chiar sa arda scalpul. Temperatura optima pentru spalarea parului este de 37 °C. Medicii dermatologi recomanda spalarea pe cap de 2-3 ori pe saptamana pentru a avea un par sanatos. (sursa: doctorulzilei.ro)

spalarea parului des uleiuri spalarea frecventa sebum
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006649 (s)