News Flash:

Nigeria a anuntat al cincilea deces provocat de Ebola

20 August 2014
716 Vizualizari | 0 Comentarii
Un medic care l-a ingrijit pe primul pacient infectat cu Ebola in Nigeria a murit, ridicand la cinci numarul deceselor provocate de febra hemoragica in aceasta tara, a anuntat marti ministrul nigerian al Sanatatii, Onyebuchi Chukwu, citat de AFP.
Intr-un comunicat, ministrul a anuntat decesul unui medic care l-a ingrijit pe primul pacient infectat cu virusul Ebola in Nigeria.
La 25 iulie, Patrick Sawyer, in varsta de 40 de ani, functionar in cadrul Ministerului de Finante al Liberiei, a decedat intr-un spital din Lagos, la cinci zile dupa ce a sosit de la Monrovia.
Alte trei persoane care au intrat in contact cu Sawyer au murit de atunci din cauza Ebola, printre care un oficial din cadrul Comunitatii Economice a Statelor din Africa de Vest si doi medici care au participat si ei la tratarea pacientului liberian.
"Odata cu acest eveniment regretabil, numarul total al deceselor legate de virusul Ebola s-a ridicat la cinci" in Nigeria, a adaugat Chukwu.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat marti detectarea a 15 cazuri de infectare cu Ebola in Nigeria. Toate cazurile au fost detectate la Lagos, o aglomeratie de peste 20 de milioane de locuitori.
Potrivit ultimului bilant al OMS stabilit la data de 16 august, epidemia de Ebola a provocat moartea a 1.229 de persoane in Africa de Vest, dintre care 466 in Liberia, 394 in Guineea si 365 in Sierra Leone.
Presedinta Liberiei impune interdictii de circulatie pe timp de noapte
Presedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a decretat, marti seara, interdictii de circulatie pe timp de noapte, in vigoare de miercuri seara, si a instituit zone de carantina in doua cartiere, intre care unul din capitala Monrovia, in vederea opririi raspandirii virusului de Ebola.
Intr-un discurs radiotelevizat, presedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a anuntat instituirea unor interdictii de circulatie intre orele locale 21.00 si 06.00 (00.00 si 09.00, orele Romaniei), in vigoare de miercuri, 20 august, in vederea opririi raspandirii virusului de Ebola.
De asemenea, ea a ordonat "inchiderea tuturor centrelor de distractie (...) incepand de la ora locala 18.00 (21.00, ora Romaniei)". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0843 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026677 (s)