News Flash:

Nicusor Constantinescu, scos de mascati din sediul CJ Constanta si dus la DNA: Probabil voi fi retinut

19 Februarie 2015
491 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost scos de mascati din sediul CJ, unde timp de aproximativ sapte ore au fost facute perchezitii, si dus la DNA Constanta pentru audieri intr-un nou dosar, el declarand ca probabil va fi retinut.
Nicusor Constantinescu a fost scos din sediul Consiliului Judetean Constanta in jurul orei 15.30, fiind flancat de mascati.
Inainte de a fi urcat in masina anchetatorilor pentru a fi dus la audieri la DNA Constanta, Nicusor Constantinescu a spus ca probabil va fi retinut si ca s-a pregatit, avand la el o geanta cu lucruri personale, intre care pampersi si periuti de dinti.
”E o continuare a hartuirii mele politice, a domnului primar Mazare si a prietenului meu Sorin Strutinsky. Sunt acuzat ca am semnat niste contracte cu televiziunea Soti si cu ziarul Telegraf, fapt pentru care si domnul Mazare a fost cercetat si a primit neinceperea urmaririi penale de la domnul procuror de la DNA Bucuresti, acum doi ani, pentru aceleasi acuzatii. Sunt acuzat de abuz in serviciu, presupun, conflict de interese si alte chestiuni. Am un mandat de aducere la DNA Constanta, unde ma voi duce. Vom vedea ce se intampla. Probabil ca voi fi retinut, mi-am luat bagajele la mine, sunt pregatit, am pampersii la mine, am periuta de dinti si ne vedem la Tribunal maine, probabil”, a declarat Nicusor Constantinescu.
Procurorii DNA Constanta au facut perchezitii, joi, timp de aproximativ sapte ore, la sediul Consiliului Judetean Constanta, precum si la sediile mai multor firme, intre care SC Aqualand SA si Hotel Cupidon din Eforie Nord.
DNA preciza ca in acest caz se fac cercetari privind infractiuni electorale si de serviciu, faptele de coruptie si cele asimilate acestora fiind comise in perioada 2009-2013
Potrivit unor documente ale anchetatorilor obtinute de MEDIAFAX, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, este suspectat de mai multe fapte de abuz in serviciu contra intereselor publice.
Astfel, in anul 2012 presedintele CJ Constanta a acceptat si decontat, cu stiinta, o cota de 23% din valoarea lucrarilor de impadurire executate de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta, reprezentand cheltuieli indirecte, in loc de 18%, cat ar fi fost legal. Astfel, ar fi fost platita ilegal suma totala de peste un milion de lei.
Anchetatorii mai noteaza ca in anul 2012 Consiliul Judetean Constanta a facut plati nelegale pentru servicii de publicitate in valoare de peste doua milioane de lei catre SC Combat Press SRL Constanta si SC Soti Cable Neptun SRL, fara ca aceste servicii sa aiba legatura cu informatiile de interes public si transparenta decizionala, pentru care exista obligativitatea comunicarii din oficiu ca informatii de interes public, conform Legii nr. 544/2001 si Legii nr. 52/2003.
Conform surselor citate, tot in anul 2012, pentru lucrarile reprezentand cheltuieli de capital, respectiv lucrari de intretinere la drumurile judetene si pentru lucrarile reprezentand cheltuieli de capital, respectiv lucrari de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene si lucrari de impadurire, CJ Constanta a decontat nelegal cota de 2,5% din valoarea acestora, reprezentand organizare de santier, fara existenta documentelor justificative, fapta care a dus la plata nelegala a sumei totale de 498.942,82 de lei.
Totodata, Nicusor Constantinescu este suspectat de catre procurorii DNA de conflict de interese, dupa ce in 20 noiembrie 2009 CJ Constanta a incheiat un contract de prestari servicii cu SC Soti Cable Neptun SRL, la care este asociat Sorin Gabriel Strutinsky, persoana aflata in relatii comerciale cu el. In baza acestui contract, CJ Constanta a facut plati in mai multe randuri, incepand cu anul 2010 si pana in martie 2014, valoarea totala a sumelor platite depasind 9,6 milioane de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1297 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041127 (s)