News Flash:

Nicusor Constantinescu, plasat in arest la domiciliu

25 Februarie 2015
1253 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, arestat preventiv in noul dosar instrumentat de DNA privind mai multe contracte ilegale care ar fi fost incheiate de CJ cu diverse firme, va fi plasat in arest la domiciliu, a decis, miercuri, Curtea de Apel Constanta.
Magistratii Curtii de Apel Constanta au dispus inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Nicusor Constantinescu.
Decizia instantei este definitiva.
Curtea de Apel Constanta a judecat, marti, contestatia depusa de presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, la decizia Tribunalului de arestare preventiva in noul dosar instrumentat de DNA, instanta amanand pronuntarea pentru miercuri.
“Am invocat toate argumentele pe care le-am folosit in fata judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Constanta. Am invocat o parte din argumente si din probe suplimentare fata de acel moment, intrucat am avut si noi posibilitatea sa pregatim apararea. Instanta a amanat pronuntarea din cauza orei inaintate si urmeaza ca maine (n.r. - miercuri), in jurul pranzului, sa se pronunte solutia in sensul de a se mentine eventual decizia de arestare sau de a se admite contestatia formulata de noi si de a se dispune punerea in libertate”, afirma avocatul lui Nicusor Constantinescu, Marius Mocanu.
La ora transmiterii acestei stiri, Tribunalul Constanta judeca o noua cerere DNA de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu in dosarul Centrului Militar Zonal, unde este judecat sub control judiciar, avand mai multe interdictii, printre care si aceea de a nu lua legatura cu angajatii si consilierii judeteni care au legatura cu acest caz.
Nicusor Constantinescu a fost suspendat din functia de presedinte al CJ Constanta, printr-un ordin emis de catre prefectul judetului, Ion Constantin. In cazul in care instanta va decide sa il lase in libertate, Nicusor Constantinecu ar putea reveni in functie, prefectul fiind nevoit sa revoce ordinul de suspendare.
Nicusor Constantinescu a fost retinut de DNA pentru mai multe infractiuni, intre care abuz in serviciu, conflict de interese si coruperea alegatorilor, iar ulterior, in 20 februarie, a fost arestat preventiv de Tribunalul Constanta, fiind acuzat de plati ilegale, din fonduri publice, catre asociatii, fundatii si cluburi sportive. Mediafax

tribunalul constanta nicusor constantinescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004991 (s)