News Flash:

Nicolas Sarkozy, dispus sa ofere Marii Britanii sansa de a anula procesul de Brexit

28 Septembrie 2016
986 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy a declarat ca, in cazul in care castiga alegerile prezidentiale franceze din 2017, este dispus sa ofere Marii Britanii sansa de a anula procesul de Brexit prin negocierea unui nou tratat privind UE, relateaza cotidianul Financial Times, citat de agentia de stiri Reuters.
Sarkozy a declarat ca noul tratat s-ar concentra pe reformarea zonei Schengen, ar restrictiona prerogativele Comisiei Europene si ar suspenda negocierile de aderare cu Turcia.
Candidatul prezidential a precizat ca, imediat dupa alegerea sa, ar incerca sa obtina sprijinul cancelarului german Angela Merkel in favoarea acestui proiect si apoi ar zbura la Londra pentru a oferi britanicilor optiunea de a vota din nou in ceea ce priveste apartenenta la UE.
"Insa de aceasta data nu la vechea Europa, ci la noua Europa. Daca da, atunci cu atat mai bine. Pentru ca nu putem accepta sa pierdem a doua cea mai mare economie a Europei, in timp ce noi negociem cu Turcia in privinta aderarii la UE. Si daca nu, atunci este cu adevarat nu," a afirmat Sarkozy.

nicolas sarkozy financial times
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1342 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006219 (s)