News Flash:

Nicolae Robu: "Nu renunt la mitingul pentru realizarea centurii de sud a municipiului, spre Serbia"

22 Septembrie 2016
1034 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3
Primarul Nicolae Robu a anuntat ca nu renunta la mitingul la care a chemat timisorenii pentru a solicita Guvernului sa includa in Master Planul pe Transporturi realizarea centurii de sud a municipiului, care face legatura cu Serbia, inainte de anul 2022. 
"Astazi (miercuri - n.r.) are loc Comisia de circulatie si ordine publica a primariei care va elibera autorizatia pentru mitingul ce va avea loc sambata, de la ora 11,00, in Piata Victoriei/Operei'', a declarat miercuri, presei, Nicolae Robu. 
Demersul administratiei timisorene pentru realizarea unei astfel de centuri a inceput in urma cu mai multi ani, iar Nicolae Robu a punctat in repetate randuri ca asteapta sa primeasca un raspuns favorabil de la guvernanti pentru finantarea centurii, care insa nu a venit. Mai mult decat atat, in Master Planul pe Transporturi adoptat recent de Executiv, Timisoara era trecuta ca prioritate de finantare pe locul cinci, dupa localitati cu trafic mult mai mic decat municipiul banatean, ceea ce presupunea ca centura de sud a orasului ar intra pe finantare in anii 2022-2023. 
Centura de sud a Timisoarei, care ar urma sa aiba o lungime de circa 20 de kilometri, ar presupune o investitie de circa 124 de milioane de euro (plus TVA) si va oferi o ruta ocolitoare a orasului pentru traficul greu. 
"Am discutat cu premierul Ciolos problema centurii Timisoarei pentru ca este un obiectiv de maxima importanta, devenit si mai necesar orasului, dupa dobandirea calitatii de Capitala Europeana a Culturii. Doar nu o sa vina oamenii sa stea in ambuteiaje de tiruri, in municipiul Timisoara'', a explicat Nicolae Robu. 
Edilul a sondat opinia concitadinilor pe o pagina de socializare despre oportunitatea organizarii acestui miting si a obtinut peste 30.000 de raspunsuri de sustinere, inclusiv cu confirmari de participare la protest. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004759 (s)