News Flash:

Nicolae Robu: "Nu mai vreau zi fara masina in Timisoara!"

29 Septembrie 2015
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
nicu robu
Timisoara s-a numarat printre cele peste 1.800 de orase care au decis sa marcheze Saptamana Mobilitatii Europene in 2015, dar primarul Nicolae Robu nu este de acord cu unele actiuni programate in cadrul acestei campanii europene. Una dintre ele este „Ziua fara masini” – 22 septembrie, care a fost marcata si la Timisoara prin inchiderea Bulevardului C.D. Loga in zona primariei, timp de doua ore, pentru organizarea de demonstratii sportive.
Robu a dezvaluit ca a fost nemultumit de decizia pe care au luat-o angajatii din subordinea sa.
„Eu i-am mustruluit ca au intrerupt circulatia pe C.D. Loga. Eu n-as fi fost de acord. N-are decat Parisul sa intrerupa circulatia masinilor in cazul in care considera ca trebuie facut asta, eu vad lucrurile altfel. Suntem in civilizatia automobilului, pana cand vor aparea aparate de zbor individuale ca alternativa, masina va fi folosita. Si orice masura de tipul acesta nu va face decat sa ne ingreuneze viata. Eu sunt convins ca multi cetateni au fost foarte nemultumiti ca s-a intrerupt circulatia in zona si eu, personal, nu as fi fost de acord cu acea intrerupere, dar n-am fost implicat. Le-am dat dispozitii pe viitor sa nu-si mai permita nimeni sa intrerupa circulatia (…) Trebuie sa avem grija, nu sa facem lucrurile numai asa, care-i castigul si care sunt pierderile – in orice trebuie sa gandim astfel”, a explicat, zilele trecute, Robu, scrie tion.ro.
Reprezentantii municipalitatii au reusit macar sa comunice respectiva inchidere de strada, ceea ce adesea nu se intampla atunci cand se inchid diferite artere pentru lucrari de infrastructura, desi firmele care executa aceste lucrari nu iau decizii dupa bunul plac, ci totul se aproba in Comisia de circulatie, deci la primarie.
Cum ar vedea primarul Timisoarei „Ziua fara masini”? Pai… nicicum. Nicolae Robu nu este de acord cu ”instituirea” unei astfel de zile.
„Eu nu vreau ziua fara masini in Timisoara, spuneti clar, n-o vreau. Nu vreau zi fara masini in Timisoara (…) Mesajul de indemn spre folosirea bicicletei, spre mersul pe jos, se putea da si altfel, nu intrerupand circulatia acolo, activitati de mobilitate puteau fi facute”, afirma Robu.
Masini in fiecare zi, asadar. Unde le parcam? Ei bine, realizarea unor mari parcari in zona centrala a orasului, fie ele subterane sau supraterane, a ramas la stadiul de promisiune sub administratia Robu.

timisoara robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005713 (s)