News Flash:

Niciun candidat, la concursul pentru ocuparea functiei de sef al DNA. Reactia lui Tudorel Toader

19 Iulie 2018
703 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, joi dimineata, ca atunci cand a verificat, in urma cu o zi, niciun procuror nu se inscrisese in cursa pentru sefia DNA, insa are convingerea ca numarul candidatilor va fi mai mare decat cel de la concursul pentru functia de manager al DIICOT.
„Fiti de acord ca nu monitorizez in fiecare minut. Ieri, pe la orele 10 (miercuri, n.r.), nu era nimeni. Eu spun asa, sa asteptam pana luni, sa vedem daca se va inscrie cineva. Convingerea mea e ca se vor inscrie mai multi decat atunci cand a fost procedura pentru DIICOT”, a declarat, luni dimineata, Tudorel Toader. Termenul limita de inscriere este 30 iulie.

Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada 09 – 30.07.2018, la sediul sau din Bucuresti, str. Apolodor, nr. 17, sectorul 5, cod 050741, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Concursul a fost organizat dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din functia de procuror-sef al DNA a Laurei Codruta Kovesi.
Tudorel Toader, despre cercetarile dupa schimbul de replici cu procurorul DNA Lancranjan: Este problema IJ

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, ca cercetarile efectuate de inspectorii judiciari fata de procurorul DNA Alexandra Lancranjan reprezinta doar problema Inspectiei Judiciare, insa acesta a subliniat ca partea speciala a Dreptului Penal este o „disciplina destul de riguroasa”.

„Cu privire la faptul ca Inspectia Judiciara s-a autosesizat am aflat si eu ieri, probabil pe la orele pranzului, din media. Este problema Inspectiei Judiciare. Eu cred ca am facut referire expresa la elementele constitutive privind cele doua infractiuni articolul 297 din Codul Penal roman, articolul 266 Codul Penal din Germania. Vreau sa va spun ca partea speciala a Dreptului Penal este o disciplina destul de riguroasa”, a spus ministrul Justitiei.

Precizarile vin dupa ce Inspectia Judiciara s-a autosesizat si efectueaza cercetari prealabile fata de procurorul DNA Alexandra Lancranjan, dupa ce aceasta a schimbat replici pe Facebook, in weekend, cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pe tema incriminarii abuzului in serviciu din Germania.

Procurorul DNA Alexandra Lancranjan, cea care il ancheteaza pe Liviu Dragnea, este vizata de cercetari prealabile efectuate de catre Inspectia Judiciara, dupa ce aceasta a schimbat replici, pe Facebook, cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Acestia au postat mesaje privind incriminarea abuzului in serviciu din Germania, au confirmat reprezentantii Inspectiei Judiciare.

Sesizarea vine dupa ce procurorul DNA a lansat mai multe aprecieri critice la adresa ministrului Justitiei si la capacitatea sa de a intelege modul in care este reglementat abuzul in serviciu in legislatia germana.

Etapa verificarilor prealabile este o etapa premergatoare cercetarii disciplinare, competenta Inspectiei Judiciare fiind aceea de a stabili daca exista indiciile savarsirii de catre magistrati a unei abateri disciplinare si de a se pronunta dupa caz, in functie de rezultatul verificarilor.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a transmis, sambata, pe Facebook, ca abuzul in serviciu nu este incriminat in mod distinct in Codul penal din Germania, dar calitatea de functionar public sau european apare ca element de agravare in cazul mai multor infractiuni.

"Abuzul in serviciu nu este incriminat in mod distinct in Codul penal din Germania ! Calitatea de functionar public sau european apare insa, ca element de agravare, in cazul mai multor infractiuni, precum: inselaciune, frauda in domeniul subventiilor, abuz de incredere, fals intelectual, falsificarea inregistrarilor tehnice, falsificarea de date cu forta probanta, constrangere, vatamarea corporala in exercitarea unei functii publice, obtinerea de declaratii prin forta, urmarirea penala a persoanei nevinovate, punerea in executare a unei sanctiuni impotriva unei persoane nevinovate, abuzul de incredere in afacerile externe, incalcarea secretului oficial, incalcarea secretului fiscal, determinarea subordonatilor la savarsirea unei fapte penale, abuzul sexual savarsit prin abuz de functie etc", a scris ministrul Justitiei, pe Facebook.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004670 (s)