News Flash:

New York Times: Alegerile prezidentiale din Romania, o problema de incredere

14 Noiembrie 2014
1168 Vizualizari | 0 Comentarii
Adevarata batalie in alegerile de duminica este care dintre candidati, care par de acord asupra problemelor importante, ii poate poate convinge pe romani ca nu va slabi institutiile democratice si centraliza puterea in jurul unui singur partid, ca in Ungaria, comenteaza New York Times online.
La suprafata, aceste alegeri sunt un concurs intre doi veterani politici care sunt de acord asupra celor mai multe dintre problemele importante, de la lupta impotriva coruptiei endemice si pana la continuarea unor relatii foarte stranse cu Uniunea Europeana si Statele Unite, comenteaza Rick Lyman si Kit Gilletnov pentru prestigiosul cotidian american intr-un material intitulat "Pentru romani, alegerile prezidentiale tin de o problema de incredere".
"Nu-mi place sa critic un vecin, dar pot sa asigur ca sunt un social-democrat", a declarat premierul de stanga Victor Ponta, in varsta de 42 de ani, care a obtinut cel mai mare numar de voturi in primul tur, in urma cu doua saptamani. "Sunt un premier proeuropean si proamerican, asa ca Romania va continua aceasta directie in viitor", a adaugat el.
Oponentul sau, primarul de dreapta la Sibiului Klaus Iohannis, in varsta de 55 de ani, este la fel de vocal. "Orientarea mea este catre Vest", a declarat el, adaugand ca "ceea ce se intampla in Ungaria acum nu este o democratie care se indreapta in directia buna". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007924 (s)