News Flash:

Nereguli gasite de Curtea de Conturi la Directia Judeteana de Patrimoniu Caras-Severin

5 Iunie 2016
1364 Vizualizari | 3 Comentarii
cj caras
Raportul Curtii de Conturi in care sunt prezentate abaterile gasite la Directia pentru Administrarea Domeniului Public si Privat al Judetului Caras-Severin cuprinde 33 de puncte, dintre care unele pot fi remediate fara probleme, insa altele constituie prejudiciu, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Resita, directorul executiv al DADPP Caras-Severin, Corina Pascota. 
'Unele dintre neregulile gasite de Curtea de Conturi reprezinta abateri grave, savarsite in timpul vechii conduceri, dar pe care noi trebuie sa le indreptam. Prejudiciul este de peste patru milioane de lei. Sunt aici de foarte putin timp, dar am gasit un haos total. Parte din actele vechi sunt aproape imposibil de pus la dispozitia Curtii de Conturi, la termenele solicitate, deoarece Directia nu are o arhiva bine pusa la punct. Dobandind o organigrama veche, nu exista un departament juridic. Curtea de Conturi impune ca in termen de 30 de zile de la data la care a fost comunicata decizia, DADPP trebuie sa faca demersurile pentru recuperarea prejudiciilor constatate, ceea ce inseamna vineri, 3 iunie. Daca nu facem acest lucru pana vineri, respectiv, actiunile si dispozitiile pentru recuperarea acestor sume, mi se vor imputa mie. Asa este legea. De aceea am solicitat ajutorul CJ, pentru a ne pune la dispozitie juristi, sa putem rezolva problema', a declarat directorul executiv al DADPP Caras-Severin. 
In prezent, la nivelul Directiei juridice din aparatul de specialitate al CJ Caras-Severin sunt patru consilieri juridici angajati, din totalul de sapte, trei dintre ei, potrivit legislatiei in vigoare, fiind desemnati in constituirea unor birouri electorale de circumscriptie, ca presedinti sau loctiitori ai acestora. Astfel, incepand cu data de 11 aprilie, Directia juridica din CJ functioneaza cu trei consilieri juridici, dintre care un debutant, in conditiile in care numai la instantele judecatoresti se afla pe rol un numar de aproximativ 800 de dosare. 
In plus, consilierii judeteni din Caras-Severin au respins marti, in sedinta ordinara, proiectul de hotarare privind achizitionarea de servicii juridice de catre Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat, in litigiile ce vizeaza masurile dispuse de Camera de Conturi a judetului Caras-Severin. 
'Doamna Pascota trebuie sa puna la punct lucrurile care au derapat pana acum de la normalitate. Pentru aceasta, a apelat la noi, sa ajutam DADPP, in sensul achizitionarii unor servicii juridice, care sa se implice in elucidarea si rezolvarea unei situatii complicate, fapt pentru care am initiat un proiect de hotarare, cu care, insa, consilierii judeteni nu au fost de acord. Nu sunt deloc de acord cu ceea ce s-a intamplat la Directia de Patrimoniu. Tergiversarea in aceasta sfera nu este corecta fata de noi toti, intrucat este vorba de banul public. Acestia sunt bani care s-au scurs intr-un mod ce trebuie stabilit de instanta. Au fost neglijente care au condus la derapaje banuite ca realizate voit intr-o anumita directie', a afirmat presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Romeo Traian Dumitrescu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

hydroxyclorine  | #51895
www.candipharm.com/  | #52807
MorrisLox  | #52909
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006307 (s)