News Flash:

Negocieri esuate sindicate-Guvern pe tema transferarii contributiilor sociale de la angajator la angajat

6 Octombrie 2017
937 Vizualizari | 0 Comentarii
dumitru costin
Liderii de sindicat prezenti vineri la discutiile de la Guvern, pe marginea proiectului ce prevede transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, spun ca vor mai fi si alte intalniri, in conditiile in care sindicatele doresc o garantie ca masura nu va duce la scaderea salariilor. Bogdan Hossu, lider sindical Cartel Alfa, a declarat ca Executivul nu este dispus sa renunte la proiect si chiar a conditionat aplicarea legii salarizarii de aceasta decizie. Mai multi lideri de sindicat au ajuns, vineri dimineata, la sediul Guvernului, unde au loc discutii referitoare la veniturile bugetarilor. Din delegatia Guvernului au facut parte premierul Mihai Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Muncii, al Finantelor si al Sanatatii. In jur de o suta de persoane, sindicalisti Sanitas, au protestat, vineri, in fata Ministerului Finantelor, oamenii fiind nemultumiti de situatia veniturilor.
"Nu (au venit cu vreo propunere - n.r.) cei de la Guvern. Deci s-a incercat un santaj impotriva partii sindicale, in sensul in care nu vreti sa acceptati transferurile, in momentul respectiv anulam legea de salarizare, 153. Ceea ce este complet anormal, fiindca practic, legat de acest lucru, niciodata nu s-a pus la pachet cu o multitudine de alte mecanisme. Sunt inventii pe care le-au introdus incepand din luna aprilie, cand si-au dat seama ca depasesc necesarul sau capacitatea lor financiara, insistand pe o imagine populista legat de acest lucru”, a declarat Bogdan Hossu.
 
Un alt lider de sindicat, Dumitru Costin, presedintele BNS, a precizat ca premierul Mihai Tudose si ministrul Finantelor, Ionut Misa au fost cei care le-au spus direct sindicalistilor de aceasta posibilitate de cuplare a mutarii contributiilor la angajati de aplicarea Legii salarizarii.
Mai multi lideri de sindicat au mers, vineri dimineata, la sediul Guvernului, unde au participat la discutii referitoare la veniturile bugetarilor si efectele transferarii contributiilor sociale de la angajator la angajat.
Din delegatia Guvernului au facut parte premierul Mihai Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Muncii, al Finantelor si al Sanatatii.
"Continuam discutiile. Nu avem nimic cert sau scris, nu suntem siguri ca trecerea contributiilor va face ca salariul sa ramana acelasi. Vom avea din nou discutii si impreuna cu patronatele, daca se poate. In partea bugetara sunt sindicate la Invatamant care accepta acest transfer, iar pe de alta parte cele din Sanatate, a functionarilor publici, unii se abtin, altii spun ca nu avem nimic cert. Asteptam ceva scris si sa fim sigur ca legea va merge in continuare cu conditia reglementarii regulamentului de sporuri. Intalnirea nu a adus un plus sau ceva pozitiv pentru ce ne doream", a declarat Leonard Barascu, lider sindical Sanitas, dupa negocierile de la Guvern.
"Noi am intrat cu pozitia ca nu se poate face transferul de taxe sociale, in afara ca afecteaza bugetarii vor avea consecinte cei din sistemul privat. Guvernul insista (...) guvernul nu doreste sa gaseasca alte alternative. De fapt, transferul de taxe nu face decat sa ia o parte din bani ca sa astupe gaurile ", a spus Bogdan Hossu, lider sindical Cartel Alfa.
 Mediafax.ro

guvern bogdan hossu sanitas
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006265 (s)