News Flash:

Neglijenta sau prostie? Elev dat afara de la BAC, din cauza telefonului

11 Iunie 2014
550 Vizualizari | 0 Comentarii
In Timis, un elev a fost prins cu telefonul mobil asupra sa la prima proba a Bacalaureatului, cea de competente lingvistice de comunicare la Limba si Literatura Romana. Acesta a fost eliminat de la examen.
Elevul prins cu telefonul mobil in sala de examinare nu va putea participa la Bacalaureat timp de doua sesiuni, conform noilor prevederi. Candidatii au timp un sfert de ora inainte de proba orala la Limba si Literatura Romana sa-si puna gandurile in ordine si sa-si faca planul pentru a raspunde intrebarilor profesorilor. La aceasta proba nu se dau note, se dau calificative. Si totusi, elevul a fost prins cu telefonul mobil, la un examen extrem de usor, scrie Tion.ro.
Este vorba de un elev care dadea examen la Colegiul Tehnic Ion Mincu. Cand a venit reprezentantul inspectoratului in sala, acestuia i-a sunat telefonul.
“A fost un incident neplacut. Un reprezentant al comisiei judetene se afla in sala, copilul, in acel moment, era deja cu subiectul pe masa, iar atunci i-a sunat telefonul. Conform metodologiei copiii sunt eliminati, chiar daca au folosit sau nu telefonul mobil. Lor li s-a atras atentia asupra acestui lucru, stiau acest luccru”, spune inspectorul scolar general de Timis Aura Danielescu.
Nu se stie daca elevul a folosit telefonul sau nu, dar acum e mai putin important – simpla prezenta a telefonului in sala de examen atrage suspendarea elevului. 
Candidatilor le este interzis sa intre in salile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete, acestea urmand sa fie lasate in sala de depozitare a obiectelor personale, stabilita de comisia de BAC 2014. Cei care refuza sa lase aceste obiecte in sala stabilita de comisie nu vor fi primiti in examen. Candidatii nu pot avea asupra lor telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la retele de socializare si care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati sau cu persoane din exterior. Candidatii care incalca aceste reguli vor fi eliminati din examen. 

timis bacalaureatului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0805 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019339 (s)