News Flash:

NATO isi exprima ingrijorarea in legatura cu "amenintarile" Rusiei la adresa Ucrainei

24 Aprilie 2014
647 Vizualizari | 0 Comentarii
NATO şi-a exprimat miercuri "îngrijorarea" după ameninţările Rusiei de a interveni în Ucraina şi a condamnat "retorica inflamatorie" a Moscovei, îndemnând totodată la aplicarea acordului de la Geneva. "Sunt îngrijorat de declaraţiile Rusiei care ameninţă Ucraina cu o acţiune militară", a declarat secretarul general adjunct al Alianţei, Alexander Vershbow.

"Rusia are responsabilitatea de a calma situaţia, şi nu să recurgă la o retorică inflamatorie şi să denatureze informaţiile privind situaţia din Ucraina", a adăugat el.

Moscova a anunţat recent că este pregătită să intervină dacă "interesele sale legitime" sunt "atacate" în estul Ucrainei, după relansarea unei "operaţiuni antiteroriste" de către Kiev împotriva separatiştilor. "Recurgerea la ameninţări voalate şi lansarea unor noi exerciţii militare în apropiere de frontiera cu Ucraina adaugă tensiuni unei situaţii deja dificile şi încalcă acordul de la Geneva", a acuzat Vershbow.

"Rusia ar trebui să-şi retragă trupele în cazărmi, să reducă pericolul unei confruntări armate şi să sprijine punerea în aplicare a acordului de la Geneva, în special prin condamnarea acţiunilor violente care continuă din partea grupurilor armate ilegale din estul Ucrainei", a afirmat el.

La rândul său, comandantul Forţelor Aliate din Europa, Philip Breedlove, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că forţa plasată de Rusia la graniţele Ucrainei este foarte capabilă şi îngrijorătoare, însă angajamentul NATO pentru apărarea colectivă a aliaţilor nu poate fi pus la îndoială.

Comandantul Forţelor Aliate din Europa a afirmat că forţa plasată de Rusia la graniţa cu Ucraina este destul de mare, este bine echipată şi este pregătită şi, dacă va fi direcţionată, poate invada estul acestei ţări.

De asemenea, Breedlove a apreciat ca foarte importantă contribuţia României - "această naţiune minunată" - la misiunile NATO, adăugând că patrulele de supraveghere AWACS ale Alianţei survolează spaţiul aerian în fiecare zi, permiţând forţelor aeriene române, americane şi ale altor aliaţi NATO să înţeleagă care este situaţia reală. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0811 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012088 (s)