News Flash:

NATO este pregatita sa trimita trupe in Turcia

8 Octombrie 2015
1158 Vizualizari | 0 Comentarii
F15
Alianta Nord-Atlantica este pregatita sa trimita trupe in Turcia pentru a-si apara aliatul din flancul sudic, a declarat Jens Stoltenberg joi, la Bruxelles, inaintea unei reuniuni a ministrilor Apararii din statele NATO, dupa ce avioane rusesti au incalcat spatiul aerian turc, relateaza Reuters.
"NATO este pregatita sa-si apere toti aliatii, inclusiv Turcia, impotriva oricaror amenintari", a declarat Stoltenberg pentru presa inaintea reuniunii ministrilor Apararii, care urmeaza sa fie dominata de criza din Siria.
"Alianta Nord-Atlantica a raspuns deja, sporindu-si capacitatea, abilitatea si nivelul de pregatirie in a mobiliza forte, inclusiv in sud, inclusiv in Turcia", a subliniat el.
Stoltenberg a subliniat totodata ca atacurile - aeriene si cu rachete de croaziera - ale Rusiei reprezinta "motive de ingrijorare".
Secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice a anuntat, de asemenea, ca nu s-a luat inca o decizie cu privire la nivelul prezentei trupelor NATO in Afganistan.
Implicarea militara tot mai mare a Rusiei in conflictul din Siria este unul dintre principalele puncte de pe agenda reuniunii ministrilor Apararii din statele membre NATO, relateaza BBC.
Ministrii urmeaza, de asemenea, sa analizeze o serie de masuri cu privire la criza din Ucraina.
Alianta urmeaza sa spuna clar ca va raspunde oricarei provocari, potrivit corespondentului BBC.
Ministrii din statele NATO urmeaza sa-si exprime solidaritatea fata de Turcia, dupa incidentele aeriene cu Rusia, dar si sa raspunda ingrijorarii baticilor in urma implicarii Rusiei in estul Ucrainei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009316 (s)