News Flash:

Nasterea Maicii Domnului. Spune aceasta rugaciune pe 8 septembrie de Sf. Maria

7 Septembrie 2018
863 Vizualizari | 0 Comentarii
8septembrie 800x500

Nasterea Maicii Domnului. Praznuita pe data de 8 septembrie si celebrata deopotriva de ortodocsi cat si de catolici, Nasterea Maicii Domnului este considerata prima mare sarbatoare din anul bisericesc. Nasterea Maicii Domnului. Chiar daca in Sfanta Scriptura nu se ofera informatii despre Nasterea Maicii Domnului, datorita Sfintei Fecioare, Fiul Domnului S-a intrupat, a biruit moartea si a daruit oamenilor viata vesnica in Imparatia Cerurilor. In data de 8 septembrie, cititi rugaciunea de mai jos, pentru a avea liniste in casa si bunastare.

Nasterea Maicii Domnului. „Nasterea Ta a stralucit bucurie celor tinuti in legatura intristarii, Si pana la marginile lumii s-au vestit minunile ca prinos al mangaierii, Cea Care a rasarit din pantece neroditor naste ramanand Fecioara curata, Si pe Cel Neapropiat serafimilor Il arata lumii cu Trup ca O Raza prea luminata. Vestirea Arhanghelului Gavriil s-a plinit si Rodul rugaciunii staruitoare S-a aratat pe pamant. Cea inchipuita in oglinda prooroceasca Se arata cu trupul pe pamant, gatindu-Se sa primeasca intru Sine pe Cel Nearatat. Pentru aceasta, Maica Prealaudata, la judecata nu vadi inaintea Stapanului pacatele noastre si sterge cu roua milostivirii Tale toate nedesavarsirile noastre si asterne valul uitarii peste nedreptatile noastre. Corabie a milostivirii Te stim, Care porti pe Cei incarcati de povara pacatelor la limanul mantuirii. Nu ne uita pe noi, cei rataciti, care ne primejduim a cadea in adancul deznadajduirii. Cetate a Imparatului veacurilor esti, inconjurata de trambitele biruintei, adica de Sfintii Ingeri, cei slujitori ai tainelor dumnezeiesti.

Intareste si cetatea inimii noastre, aparandu-o de sagetile gandurilor viclene, ca neincetat sa fie inconjurata de curgerile rugaciunii curate.

Amin.”, scrie secretele.com.

SFANTA MARIA MICA. Ce trebuie sa faci pe 8 septembrie, ca sa ai noroc

SFANTA MARIA MICA. Nasterea Maicii Domnului, cunoscuta drept Sfanta Maria Mica, deschide anul nou bisericesc, inceput pe 1 septembrie. Catolici sau ortodocsi, cu totii sarbatoresc Sfanta Maria Mica.

SFANTA MARIA MICA. In ziua de Sfanta Maria Mica se fac pelerinaje la manastiri si se duc la biserica fructe, paine si lumanari, pentru a fi sfintite.

SFANTA MARIA MICA. Se mai spune ca rugaciunile adresate Maicii Domnului de catre persoanele care-si doresc un copil sunt mai ascultate ca oricand. Din aceasta zi, potrivit traditiei populare, toamna isi intra in drepturi. 8 septembrie este ziua in care plantele nu mai sunt bune de leac si isi pierd puterile tamaduitoare.

SFANTA MARIA MICA. Ce nu trebuie sa faci cu o zi inainte, pe 7 septembrie. Iti aduce ghinion

SFANTA MARIA MICA. Nasterea Maicii Domnului, cunoscuta drept Sfanta Maria Mica, sarbatorita pe 8 septembrie, este o sarbatoare tinuta si de catolici si de ortodocsi.

SFANTA MARIA MICA. In cultura populara exista tot felul de superstitii si se spune ca sunt lucuri pe care nu trebuie sa le faci cu o zi inainte, pe 7 septembrie, potrivit crestinortodox.ro.

SFANTA MARIA MICA. Astfel, se spune ca nu e voie sa se aprinda focul in casa, fiindca aduce ghinion si boala. La fel, ziua aceasta aduce ghinion celor care lucreaza – barbatii se vor lovi, iar femeilor li se va arde mancarea. In unele zone, exista chiar superstitia conform careia daca gatesti inainte de Sfanta Maria Mica, ti se varsa oala cu mancare si ii arde pe copii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006647 (s)