News Flash:

Nadia Comaneci implineste astazi 53 de ani

12 Noiembrie 2014
1287 Vizualizari | 0 Comentarii
nadia comaneci
Nadia Comaneci, cea mai cunoscuta gimnasta din toate timpurile si prima sportiva din lume care a luat nota maxima in acest sport, la Jocurile Olimpice de vara de la Montreal 1976, implineste, astazi, 53 de ani.
Nadia Comaneci s-a nascut la 12 noiembrie 1961, la Onesti. De la sase ani, Nadia a inceput sa practice gimnastica, iar la 11 ani, a ocupat locul I in proba de individual compus a Campionatelor nationale de juniori, dar si in concursul pe echipe. Doi ani mai tarziu, la Internationalele Romaniei, Nadia Comaneci s-a clasat pe primul loc la cinci probe: individual compus, paralele inegale, sol, barna si sarituri. In 1975, la 14 ani, Nadia Comaneci a ocupat primul loc la Campionatele Europene in patru probe: individual compus, sarituri, paralele inegale si barna, si a cucerit medalia de argint la sol.
La Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia a devenit prima gimnasta din era moderna a acestui sport care a primit nota 10, dupa prestatia ei la paralele inegale. Pana la sfarsitul competitiei, gimnasta din Romania a mai obtinut inca sase note de zece. Nadia Comaneci a cucerit trei medalii de aur la Montreal, la individual compus, barna si paralele inegale, o medalie de argint pe echipe si o medalie de bronz la sarituri. Dupa JO de la Montreal, Nadia a aparut pe copertile revistelor Time, Newsweek si Sport Illustrated, toate in aceeasi saptamana.
La urmatoarele Jocuri Olimpice, in 1980, la Moscova, Nadia a cucerit doua medalii de aur, la sarituri si sol, si doua medalii de argint, in concursul pe echipe si la individual compus. Retrasa din competitie in 1981, Nadia a parasit Romania in 1989, stabilindu-se in Statele Unite ale Americii. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007029 (s)