News Flash:

N-o sa-ti vina sa crezi cum aceasta femeie a scapat de firele albe de par doar cu ajutorul cojilor de cartofi!!

12 Iulie 2016
15293 Vizualizari | 0 Comentarii
firele albe
Firele albe de par reprezinta o problema cu care ne confruntam cu totii, mai ales dupa varsta de 30 de ani. La unele persoane firele de par apar doar periodic, insa pentru altii parul ce albeste inainte de termen este o problema constanta care poate aparea chiar la o varsta foarte frageda.
Cele mai multe dintre femei scapa de aceasta problema vopsindu-si parul cu diverse vopsele de par care sunt, din pacate, pline de chimicale inimaginabil de nocive pentru firele de par si pielea capului. Spre exemplu, o singura cutie de vopsea de par poate contine peste 5000 de chimicale diferite, multe dintre ele cancerincene. Potrivit statisticilor, o treime din femeile care au peste 18 ani si 10% din barbatii de peste 40 de ani isi coloreaza parul cu vopsea de par.
Mai jos v-am pregatit o lista cu cateva dintre cele mai periculoase substante chimice din vopseaua de par:
Rezorcina – acest colorant toxic este un alergen care afecteaza sistemul endocrin si poate irita scalpul.
DMDM Hidantoina – in lista cu substante periculoase postata de Grupul de Lucru cu Mediul este considerata cu risc moderat spre ridicat din cauza continutului de formaldehida. De asemenea este inclusa in polimeri, ierbicide si in ceara de podele.
PPD – este forma pescurtata de la para – fenilendiamina utilizata de obicei drept conservant pentru lemn, caz in care se se evita contactul cu pielea. In combinatie cu peroxidul de hidrogen este extrem de toxica si poate povoca aparitia cancerului.
Parabenii – cei mai intalniti parabeni sunt Propylparabenii si Metylparabenii, adesea inclusi in produsele de vopsit parul. Parabenii provoaca iritatii ale pielii si alergii severe.
Amoniacul – este un gaz puternic, iritant si coroziv care are un miros sufocant si poate provoca iritatii severe la ivelul plamanilor si chiar arsuri.
In acest articol va vom prezenta o alternativa mult mai buna si complet naturala care va va oferi aceleasi rezultate ca cele ale vopselei de par sau poate chiar si mai bune! Aceasta metoda de vopsit pe care o puteti face acasa la dumneavoastra este foarte cunoscuta si nu aveti nevoie decat de suc de coji de cartofi!
Drept exemplu vom lua cazul unei femei care si-a vopsit parul cu vopsea din comert pentru mai mult timp, expunandu-se asadar efectelor secundare extrem de nocive ale acesteia. Imediat ce a incercat metoda naturala pe care o vom detalia mai jos, a scapat de firele de par albe si a incetat sa-si mai puna in pericol sanatatea.
Coaja de cartof are rolul de a inchide culoarea parului, nu numai in cazul persoanelor cu par blond, dar in cazul tuturor nuantelor de par. Sucul de coji de cartofi patrunde in profunzimea firului de par permitand culorii sa se mentina pe o perioada mai lunga, chiar si dupa spalari repetate.
De ce aveti nevoie? Ingrediente:
⦁ 6 cartofi
⦁ 2 cani de apa
⦁ 1 recipient pentru fierbere
⦁ 1 sticla care se poate stoarce
Preparare:
⦁ Curatati cartofii de coaja, apoi luati cojile si puneti-le intr-un recipient in care sa pot fierbe impreuna cu cele 2 cani de apa.
⦁ Indata ce incepe sa fiarba, micsorati temperatura de fierbere si mai lasati la fiert inca 5 minute. Indepartati apoi cojile de cartofi.
⦁ Lasati lichidul la racit si apoi depozitati-l in sticla.
Aplicare: Dupa ce va spalati pe cap, tamponati-va parul cu un prosop ucat si aplicati lichidul din sticla. Lasati-l sa actioneze si apoi tamponati din nou cu prosopul. Repetati procedura pana ce veti acoperi intreaga suprafata a parului.
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau
Sursa: www.healthyfoodhouse.com
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 42 queries | Mysql time :0.006255 (s)