News Flash:

Municipiul Deva are un nou primar, dupa condamnarea lui Mircia Muntean

28 Aprilie 2017
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
Ovidiu Mos
Noul primar interimar al municipiului Deva este social-democratul Ovidiu Mos, viceprimar in functie de la alegerile locale din anul 2016, acesta fiind ales joi sef al administratiei locale dupa ce fostul primar Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv la sase ani de inchisoare cu executare. 
La sedinta convocata de indata au fost prezenti 13 dintre cei 21 de consilieri locali ai municipiului Deva. 
Viceprimarul Ovidiu Mos a fost singurul candidat propus pentru a fi ales in functia de primar interimar al municipiului Deva, pana la viitoarele alegerile anticipate. El a primit 12 voturi pentru si unul impotriva din partea consilierilor locali. 
"O sa am o discutie cu colegul Razvan Mares (viceprimar in functie, n.r.), cu care am colaborat foarte bine pana acum pe toate proiectele municipiului Deva. Sunt convins ca vom intocmi si altele pentru viitor. Am o expertiza pentru ca am fost viceprimar si in mandatul trecut si consider ca pot sa coordonez si activitatea de primar", a declarat primarul interimar Ovidiu Mos. 
El a infirmat zvonurile potrivit carora ar urma sa faca schimbari in cadrul primariei si a precizat ca era nevoie de alegerea unui primar pentru ca, altfel, activitatea institutiei si a unor servicii subordonate s-ar fi blocat. 
Al doilea viceprimar al Devei, Mares Razvan (PSRO), a lipsit de la sedinta, el motivand ulterior ca decizia de a absenta a fost una politica, luata de grupurile consilierilor PSRO si PNL. 
"A fost o decizie politica luata de grupurile PSRO, PNL, de a nu participa la sedinta si de a-i lasa sa-si faca majoritatea (PSD, n.r.). Nu am putut sa votam cu PSD, dar asta nu inseamna ca nu ne vom prezenta la sedinte. Vom munci la fel, voi la fel de activ si nu vom bloca niciun proiect al primariei", a declarat Mares. 
La sedinta au fost prezente grupurile complete ale consilierilor locali PSD (6 consilieri), ALDE (2) si UDMR (2). In ciuda celor stabilite de catre liderii locali ai PNL si PSRO, un consilier local PNL si doi de la PSRO au participat la lucrari si la procesul de vot. 
"Am vazut si noi ceea ce se intampla in partidele noastre si vom analiza foarte bine. La PSRO, cel putin, vom lua masurile care se impun si pe care le vom comunica. Au fost doi consilieri PSRO care n-au respectat decizia partidului, o sa ne intalnim astazi in sedinta de Birou si veti sti ce urmeaza", a explicat viceprimarul Razvan Mares, presedinte al filialei judetene PSRO Hunedoara. 
La randul sau, vicepresedinte PNL Deva, Irinel Faur, a spus ca situatia creata de prezenta unui consilier local la sedinta va fi analizata, precizand ca are incredere in decizia acestuia. 
Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase ani inchisoare cu executare, intr-un dosar in care este acuzat de conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului. 
Un complet de cinci judecatori de la ICCJ a respins apelul declarat de Mircia Muntean si a mentinut sentinta data de instanta de fond in iunie 2016. 
Initial, Mircia Muntean a fost condamnat in 2013 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu. Ulterior, in iunie 2016, el a primit, intr-un alt dosar, tot la ICCJ, doi ani de inchisoare pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului. Cele doua pedepse au fost contopite, iar Mircia Muntean va executa sase ani de inchisoare. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005259 (s)