News Flash:

Multi o considera doar o banala buruiana, dar in realitate vorbim despre o planta vindecatoare

9 Mai 2018
2130 Vizualizari | 0 Comentarii
iarba grasa antioxidanti vindecare beneficii

Cei mai multi dintre noi o consideram o simpla buruiana care creste in gradinile noastre. Ceea ce multi dintre noi nu stim este ca aceasta planta ascunde benefecii uimitoare asupra sanatatii fiind destul de populara in multe bucatarii din intreaga lume.

Iarba grasa (Portulaca oleracea) are frunze suculente, carnoase si flori galbene. Reputatia sa de simpla buruiana vine datorita faptului ca aceasta creste in conditii diferite, variind de la sol fertil, la gradini, in zonele aride sarace cat si pe drumurile de acces pietruite.

Rezistenta acestei „buruieni” este demonstrata foarte usor de faptul ca semintele ei pot ramane active in sol timp de pana la 40 de ani. Iarba grasa isi are originea in Persia si India, dar in ziua de azi este raspandita in toata lumea. Exista dovezi care atesta faptul ca aceasta poate fi utilizata in tratamentul diferitelor boli printre care si cancerul.

Cercetatorii au descoperit ca iarba grasa contine mai multi antioxidanti decat spanacul, iar concentratia de acizi grasi omega-3 este mai mare decat ceea ce se gaseste in unele uleiuri de peste. Iar faptul ca este potrivita pentru vegani si vegetarieni este un alt avantaj care merge in favoarea acestei plante.

Antioxidantii pe care ii contine planta imbunatatesc starea generala de sanatate si stimuleaza sistemul imunitar. Acestea ar fi motivele pentru care aceasta planta este considerata a fi ajutorul principal in cazul cancerului, bolilor cardiace, aterosclerozei, bolilor legate de pierderea vederii, memoriei si multe altele.
Acizii grasi omega-3 reduc riscul de artrita reumatoida, de boala Alzheimer si dementa, astm, boli de inima si depresie.

Iarba grasa este bogata in vitamina A, care previne unele tipuri de cancer si imbunatateste vederea. 100g de iarba grasa asigura 44% din doza zilnica recomandata de vitamina A.

De asemenea, este foarte bogata in vitamina C si vitamina B, inclusiv riboflavina, piridoxina, niacin si carotenoizi, avand si cateva urme de minerale, cum ar fi fier, magneziu si calciu.

Tineti minte ca iarba grasa isi pierde valoarea sa nutritiva, imediat dupa recoltare. Daca gradina dumneavoastra este prea mica, sau in cazul in care credeti ca iarba grasa nu ar mai trebui sa va lipseasca din casa, cultivati si in ghiveci in propria casa si de fiecare data cand pregatiti un preparat, nu uitati sa rupeti cateva frunze din ea pentru a va aduce un plus de sanatate. Procedeul este simplu : luati un ghiveci gol, puneti in el pamant pentru flori, apoi presarati cateva seminte de iarba grasa organice. Este foarte simplu nu?

In Orientul Mijlociu este vanduta in manunchiuri, iar oamenii se folosesc de ea pentru a prepara diferite feluri de mancare. Acesta este adesea mentionata ca un “produs alimentar de racire” in zonele cu un climat cald. Planta minune este deseori utilizata la prepararea unor feluri de mancare tipic mediteraneene. Gatiti-o cu ceapa, usturoi si rosii, sau preparati o salata sanatoasa, cu putin ulei de masline si zeama de lamaie. Prin consumul ei nu faceti nimic altceva decat sa va ajutati extrem de mult sanatatea. Acum ce mai puteti zice, este o planta sau o buruiana? Secretele.com


buruiana iarba grasa reputatia spanacul antioxidantii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005850 (s)