News Flash:

Motivarea Tribunalului Bucuresti: Legea nu prevede obligatia recuperarii prejudiciului in cazul eliberarii lui Dan Voiculescu

26 Iulie 2017
896 Vizualizari | 0 Comentarii
dan voiculescu1
Legea penala nu prevede obligativitatea ca prejudiciul sa fie recuperat in cazul cererii de liberare conditionata formulata de Dan Voiculescu, motiv pentru care el poate fi pus in libertate, mai ales ca el a avut o conduita buna in perioada detentiei, potrivit motivarii Tribunalului Bucuresti.
Tribunalul Municipiului Bucuresti (TMB) a facut publica motivarea deciziei de liberare conditionata a lui Dan Voiculescu. In cadrul documentului se precizeaza ca liberarea conditionata nu este o ocazie de rejudecare a cauzei, motiv pentru care nu pot fi modificate fractiile prevazute de lege, iar cererea lui Voiculescu nu putea fi refuzata pentru ca „partea din pedeapsa executata efectiv ar fi prea mica, desi limita impusa de lege este respectata”.
„Acoperirea prejudiciului – dispozitii cuprinse in articolul 59 si urmatorul cod penal 1969 – lege penala mai favorabila – nu cuprind mentiuni privitor la o astfel de obligatie, analiza lor insemnand o combinare a dispozitiilor de drept substantial succedate in timp si deci incalcarea principiului aplicarii legii penale mai favorabile”, noteaza judecatoarea Iosefina Parvu, care a stabilit ca Dan Voiculescu poate iesi din inchisoare.
Magistratul a tinut cont si de conduita fostului parlamentar in penitenciar, prin prisma activitatilor educative, culturale si de consiliere psihologica la care acesta a participat, recompensele si creditele primite in detentie, lipsa sanctiunilor disciplinare, dar si de instruirea scolara a sa si de lipsa antecedentelor penale. Mediafax.ro

legea penala dan voiculescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008915 (s)