News Flash:

MOTIVARE: De ce a primit Oprescu mita de 25.000 euro

10 Septembrie 2015
1225 Vizualizari | 0 Comentarii
oprescu
Sorin Oprescu a primit, sambata seara, suma de 25.000 de euro pentru mentinerea in functie a unui functionar din subordine, si nu cu titlu de imprumut, asa cum a sustinut "in mod cu totul neconvingator" in fata judecatorului, potrivit motivarii instantei la arestarea preventiva a edilului.
Tribunalul Bucuresti, care a decis duminica arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu, arata in motivarea deciziei ca acesta masura preventiva poate fi dispusa in cursul urmaririi penale daca din probe rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatul a savarsit o infractiune de coruptie.
Instanta arata ca, din probele administrate in cauza, rezulta suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatori economici care doreau sa obtina contracte din partea institutiilor publice trebuiau sa remita o parte din venitul brut realizat din executia acelui contract, cu titlu de mita, factorilor de decizie din cadrul aparatului aflat in subordinea primarului Sorin Oprescu.
Aceasta activitate a grupului, creat in jurul denuntatorului, care a detinut functii la Centrul Cultural Palatele Brancovenesi de la Mogosoaia si respectiv la Administratia Cimitirelor, s-ar fi desfasurat pe doua paliere.
Pe primul palier infractional se afla activitatea infractionala desfasurata de denuntator, acuzat ca a acordat contracte publice unor contractori privati, pretinzand si primind de la acestia cu titlu de mita sume importante de bani.
Aceasta activitate a creat premisele savarsirii de catre primarul municipiului Bucuresti a infractiunii de luare de mita, desfasurata pe cel de-al doilea palier infractional, se mai arata in motivare.
Potrivit judecatorului, exista suspiciunea rezonabila ca Oprescu, in baza unei intelegeri prealabile cu alte doua persoane, a primit de la una dintre ele suam de 25.000 de euro, din totalul de 60.000 de euro, pretinsi de acestea de la o societate comerciala care efectua lucrari la palatul de la Mogosoaia.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005222 (s)