News Flash:

Motiunea de cenzura "Demiterea Guvernului Dragnea-Dancila, o urgenta nationala!", votata astazi in Parlament

27 Iunie 2018
753 Vizualizari | 0 Comentarii
danci

Camera Deputatilor si Senatul vor dezbate si vota, miercuri in plen reunit, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila. PNL si USR au anuntat ca in timpul sedintei vor fi manifestatii in fata Casei Poporului. De cealalta parte, PSD a spus ca la Parlament ar putea veni sustinatori ai coalitiei.
Prezentarea motiunii de cenzura a avut loc in sedinta de luni a plenului reunit al Parlamentului,votul final fiind dat miercuri, incepand cu ora 14:00. Motiunea de cenzura a PNL, sustinuta de USR si PMP, este intitulata "Demiterea Guvernului Dragnea-Dancila, o urgenta nationala!", iar liberalii critica Exectivul pentru rata record a inflatiei, de 5.4%, cresterea ROBOR si tentativa de subordonare politica a magistratilor.

Tot luni, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca parlamentarii coalitiei PSD-ALDE au stabilit strategia pentru motiunea de cenzura de miercuri, alesii urmand sa fie in sala, pentru a asigura cvorumul necesar, insa nu vor vota.

In ceea ce priveste strategia UDMR la motiunea de cenzura, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat, marti, dupa o intalnire cu liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, la Parlament, ca abtinerea parlamentarilor Uniunii la votul motiunii de cenzura ar fi o posibilitate, dar pozitia formatiunii la motiune va fi anuntata miercuri dimineata, inaintea votului final. In prealabil, Hunor a avut o intalnire si cu liderul liberalilor, Ludovic Orban, insa presedintele UDMR nu a oferit un raspuns ferm referitor la o sustinere a demersului Opozitiei.
In schimb, presedintele de onoare al PMP, Traian Basescu a spus, intr-o postare marti pe Facebook, ca motiunea de cenzura nu va trece, iar efectul acesteia va fi doar ridiculizarea Opozitiei in fata electoratului, insa Ludovic Orban "trambiteaza" succesul motiunii. Fostul sef al statului a mai spus ca singura reusita va fi "sa ne facem de rahat, dupa care plecam glorios in vacanta". Acesta a adaugat ca la votul de miercuri al motiunii, liderul PSD, Liviu Dragnea, va inregistra o victorie in Parlament, care va veni ca "o gura de oxigen pentru un PSD sufocat de propria-i mizerie".

De cealalta parte, Victor Ponta, fondatorul Pro Romania, a afirmat ca parlamentarii inscrisi in formatiune vor sustine motiunea, dar nu si pe Ludovic Orban pentru functia de premier, daca va pica Guvernul Dancila, ci pe Sorin Cimpeanu, fostul ministru al Educatiei in Cabinetul Ponta.

Inca de luni, cand a fost citita motiunea in plenul reunit al celor doua Camere, presedintele PNL Ludovic Orban a transmis un mesaj simpatizantilor formatiunii pe care o conduce, indemnandu-i sa iasa in strada la mitingurile organizate in ziua motiunii, atat in tara cat si in Bucuresti. La randul sau, presedintele USR, Dan Barna, a anuntat luni ca alesii formatiunii pe care o reprezinta au intrat in greva japoneza, urmand ca pana miercuri sa poarte banderole albe la mana. Mai mult, USR cheama oamenii in strada, pe timpul votului motiunii de cenzura.

Senatorul PSD, Claudiu Manda, a anuntat ca miercuri, cand va fi votata motiunea de cenzura a PNL impotriva Guvernului Dancila, este posibil sa fie prezenti in fata Parlamentului sustinatori ai PSD-ALDE. Si Ludovic Orban a transmis un mesaj simpatizantilor PNL sa iasa in strada in ziua motiunii.

Intrebat, luni seara intr-o emisiune difuzata de Antena 3, daca sunt sanse sa vina sustinatorii coalitiei PSD-ALDE la Parlament in ziua motiunii de cenzura, Claudiu Manda a raspuns scurt: "Da. S-ar putea sa vina".

Chestionat ce se poate intampla daca, in ziua votului motiunii vor fi la Parlament si sustinatorii PSD-ALDE si cei ai Opozitiei, Manda a replicat: "Sunt doua variante, fie sa-i putem compara numeric, fie sa ajunga la conflict. Numai ca ce vedem azi ca se intampla, inclusiv la nivelul Parlamentului, s-ar putea sa isi doreasca in continuare, cei care vin acum, protestatarii astfel de actiuni. Am luat si masuri in Parlament, insa te poti gandi ca sustinatorii USR vin la restaurant, sa ia furculita si apoi sa fuga cu fuculita prin Parlament."

Ludovic Orban a afirmat, marti seara, la postul Realitatea Tv, referitor la o manifestatie a sustinatorilor PSD-ALDE, la votarea miercuri in Parlament a motiunii de cenzura, cand vor veni la Casa Poporului si sustinatori ai Opozitiei, sa nu faca aceasta prostie, pentru ca e posibil ca nimeni sa nu poata controla ce se poate intampla.

"N-am nimic sa manifeste, dar sa manifeste ina lta parte decat acolo unde au fost anuntate protestele Opozitiei. Ii sfatuiesc sa nu faca aceasta prostie pentru e posibil sa iasa rau acolo. Si asa in clanul din jurul lui Dragnea, daca vin cu astfel de provocari nimeni nu mai poate controla ce se poate intampla. Si Jandarmeria. Nu poti sa vii la intimidare cu motoarele ambalate, in testoase, sa intervina. Intotdeauna acesti oameni s-au manifestat pasnic, si-au strans gunoaiele. Sunt oameni frumosi, inteligenti. Dar se pare ca sunt unii speriati de bombe si, in paranoia lor, si-ar imagina ca acesti oameni reprezinta un pericol pentru ei. Reprezinta, dar la vot", a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban, la o emisiune difuzata marti seara de Realitatea Tv.

Potrivit procedurii parlamentare, o motiune de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptata, o motiune de cenzura are nevoie de votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Numarul total de parlamentari, in prezent, este de 465. Pentru a trece o motiune de cenzura este nevoie de 233 de voturi.


guvernului dancila liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005926 (s)