News Flash:

Morometii, pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara

4 Mai 2014
790 Vizualizari | 0 Comentarii
Un spectacol care face chiar în acest moment furori în Bucuresti, inspirat de Morometii lui Marin Preda, va aduce la Timisoara doi extraordinari actori: Marcel Iures si George Mihaita isi întreaba poporul de spectatori ”Pai….despre ce vorbim noi aici, domnule?”. O interogatie lansata de Ilie Moromete si Cocosila, într-o altfel de poiana a lui Iocan, într-un cu totul alt fel de spectacol al lui Alexandru Dabija.
”În acest spectacol se fumeaza. Le cerem scuze spectatorilor nefumatori.” Asa suna avertismentul Teatrului Act, pe a carui scena a avut loc, în martie 2014, premiera spectacolului realizat în cadrul unui program estetic ”care îsi propune sustinerea si promovarea unor proiecte de valoare ale culturii românesti”.
Probabil cea mai tentanta propunere a acestei primaveri între spectacolele ”importate” din Capitala, evenimentul va avea loc vineri, 9 mai 2014, de la ora 19, pe scena Operei Nationale Române din Timisoara si le va aduce iubitorilor de teatru din urbe tot ce-si pot dori: vedete autentice, cultura, inefabil, o doza sanatoasa de umor si o dubla perspectiva, aspra si savuroasa, asupra ”românismului”, sub bagheta unui dirijor celebru. Conceput ca un dialog între Ilie Moromete (intepretat de Marcel Iures) si Cocosila (jucat de George Mihaita), spectacolul se bazeaza pe dramatizarea realizata de Catalin Stefanescu si regizata de Alexandru Dabija, care ridica, în mijlocul Poienii lui Iocan, un gard: dincolo de gard, absolutul.
Biletele pentru unica reprezentatie a spectacolului programata la Timisoara se gasesc la Agentia Operei si costa, în functie de loc, 70, 90 sau 100 de lei.
Tion.ro

marin preda alexandru dabija
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0681 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011594 (s)