News Flash:

Monica Macovei cere amanarea alegerilor din Capitala

24 Mai 2016
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
monica macovei3
Presedintele Partidului M10, europarlamentarul Monica Macovei, cere amanarea alegerilor locale din Capitala, sustinand ca nu este indeplinita premisa unor alegeri corecte, deoarece semnaturile de pe listele cu sustinatori sunt fictive.
"In Bucuresti, nu este indeplinita premisa unor alegeri corecte, ar trebui amanate. Din moment ce PSD si PNL sunt iertate de datorii, din moment ce avem deja liste de semnaturi pe care apar morti, adica sunt liste fictive la PNL, PSD si la alte partide, nu este deloc indeplinita premisa unor alegeri corecte in Bucuresti. Am avut cele 25 de liste de la PNL si o persoana care a spus ca a fost pusa sa imite semnaturile, pentru ca le copiaza de pe listele electorale, avem un bloc intreg in care s-a dus Politia si a constatat ca nu semnase nimeni pe lista lui Firea, dar aparea ca semnat pe lista lui Firea, si alte cazuri care au aparut acum recent, ca pe liste se gasesc morti", a scris Monica Macovei pe Facebook.
Ea mai spune ca, daca doar sunt scoase numele acestora, situatia nu este rezolvata.
"Daca doar le scoatem numele acestora si mergem mai departe, n-am facut nimic. La urmatoarele alegeri se va incerca acelasi lucru, doar ca se vor mai pune 1.000 de nume de rezerva. Solutia este sa fie anulate aceste liste si sa fie puricate la sange, iar alegerile in Bucuresti sa fie amanate. Si sa fie redus numarul de semnaturi de sustinere", a adaugat Macovei.
Ea a cerut sa fie redus numarul de semnaturi, "inclusiv pentru partidele mari si corupte, ca sa nu mai faca falsurile acestea pe listele de semnaturi".
"Acest numar (aprox. 20.000 de semnaturi, n.n.) este prohibitiv pentru partidele noi si atunci nu ai liberalizat viata politica si nu ai cum sa schimbi aceasta clasa politica. Sa cerem 250-300 de semnaturi, nu mai mult, asa cum este in orase europene mult mai mari – Berlin sau Londra. Vedem ca se comit fraude in semnaturile de sustinere, se scot listele acelea, dar mergem mai departe cu alegerile. Este de neinteles acest lucru. Nu exista o frauda mica sau o frauda mai mare. Este frauda", a conchis Monica Macovei.
M10 este unul dintre partidele nou-infiintate, de la ultimul scrutin si pana acum, care nu a reusit sa stranga semnaturi pentru candidaturi la alegerile locale din Bucuresti si care a ramas si fara candidat la Primaria Generala, retragandu-i sprijinul lui Ciprian Ciucu, pentru negocieri cu PNL.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005774 (s)