News Flash:

Monica Macovei, atac la adresa Danei Garbovan: "Ar fi regretabil ca un judecator sa fie..."

20 Mai 2017
990 Vizualizari | 0 Comentarii
macovei
Europarlamentarul Monica Macovei a negat ca ar fi spus in urma cu cativa ani ca ''Victor Ponta este santajabil cu ajutorul informatiilor care se gasesc in arhiva SIPA'', asa cum sustine judecatorul Dana Garbovan, presedinte al UNJR, fostul ministru al Justitiei cerandu-i acesteia sa vina cu dovezi. 



"Ii solicit dnei Dana Garbovan sa aduca dovezi pentru declaratia cu care este citata in presa, si anume: 'Cel mai grav este faptul ca aceste informatii se pot folosi si acum, evident in mod ilegal. Monica Macovei a declarat la vremea respectiva, inainte sa se sigileze arhiva, ca domnul Ponta este santajabil cu ajutorul informatiilor care se gasesc acolo'", afirma Monica Macovei, intr-un comunicat transmis, vineri. 


Aceasta precizeaza ca s-a referit la Victor Ponta in legatura cu SIPA pe 14 octombrie 2014, "adica la circa noua ani de la sigilarea arhivei SIPA, in timpul campaniei prezidentiale, cand aparuse informatia ca Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit SIE". 
"In declaratia mea din octombrie 2014 puneam in discutie modul in care Rodica Stanoiu folosea, probabil, SIPA si informatiile din arhiva, despre care aparusera alegatii in spatiul public inca din 2005, motiv pentru care am si luat decizia de a desfiinta SIPA si a sigila arhiva. In niciun caz nu am afirmat ca am informatii din arhiva SIPA si ca Victor Ponta ar putea fi santajat astfel", arata Macovei


Monica Macovei spune ca nu se astepta ca un magistrat, care conduce o asociatie a judecatorilor, "sa intre intr-un joc cu informatii nereale si insinuari, care are ca scop decredibilizarea justitiei si atacarea magistratilor". 


"Ar fi regretabil ca un judecator sa fie manipulat sau de rea-credinta", conchide europarlamentarul. 


In 2014, Monica Macovei spunea: ''Dovada ca Ponta a fost ofiter acoperit? Poate cauta cineva si prin arhiva SIPA. Daca vrem dovada ca Ponta a fost ofiter acoperit sugerez sa cautam si in arhiva SIPA. (...) Astfel de informatii, de care colaboratoarea Securitatii, Rodica Stanoiu, se folosea, probabil, pentru a santaja magistrati, erau obtinute, evident, si din interiorul magistraturii, de judecatori sau procurori ofiteri acoperiti. Ponta a ajuns la Parchetul General exact in perioada cand era ofiter acoperit, desi nu indeplinea conditiile legale, deci prin eludarea legii, printr-un ordin de ministru al Rodicai Stanoiu, colaboratoare a Securitatii". 

Sursa: agerpres.ro

victor ponta dana garbovan ponta monica macovei macovei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011716 (s)