News Flash:

Monica Iacob Ridzi, CONDAMNATA DEFINITIV la 5 ani de inchisoare cu executare

16 Februarie 2015
1240 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitv, luni, de ICCJ, la 5 ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului, iar fosta ei consiliera Ioana Varsta a primit o pedeapsa tot de 5 ani.

 Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a condamnat-o pe fosta consiliera a lui Ridzi, Ioana Elena Varsta, la cinci ani de inchisoare cu executare, tot pentru abuz in serviciu. Instanta a mentinut astfel pedeapsa dispusa, in 27 ianuarie 2014, de instanta suprema.
Paul Diaconu, fost director al Directiei Generale Economice si Resurse Umane din MTS, in perioada martie - septembrie 2009, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce judecatorii au constatat ca acesta si-a platit partea de prejudiciu. La fondul dosarului, Diaconu primise o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare cu executare.
Pedepse cu suspendare au primit si alti sase fosti angajati ai Ministerului, acestia ramanand cu pedepsele dispuse la judecarea in fond a cauzei. Astfel, Marius Mihail Marcuta, consilier in cadrul Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (decembrie 2008 - mai 2009), a fost condamnat la trei ani cu suspendare si doi ani de interzicere a unor drepturi.
Florin Catalin Mircea, consilier I A in cadrul Directiei Buget Contabilitate (decembrie 2008 - ianuarie 2010), a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare si doi ani de interzicere a unor drepturi. Pedeapsa lui Marcuta are un termen de incercare de sase ani.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006130 (s)