News Flash:

Modificarile aduse Codului muncii privind salariatul temporar si concediul sunt constitutionale

17 Decembrie 2014
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
Modificarile aduse Codului muncii printr-o lege recent adoptata, una dintre prevederi referindu-se la salariul primit de salariatul temporar, sunt constitutionale, au decis, miercuri, judecatorii Curtii Constitutionale (CC).
CC a respins astfel o sesizare formulata de grupul parlamentar PNL dupa ce o serie de modificari au fost aduse Codului muncii.
Proiectul de lege adoptat recent de Camera Deputatilor stabileste introducerea la articolul 92 a doua noi alineate, (3) si (4), cu urmatorul cuprins: "(3) Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului, care presteaza aceeasi munca sau una similara cu cea a salariatului temporar. (4) In masura in care utilizatorul nu are angajat un astfel de salariat, salariul primit de salariatul temporar va fi stabilit luandu-se in considerare salariul unei persoane angajate cu contract individual de munca si care presteaza aceeasi munca sau una similara, astfel cum este stabilit prin contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul utilizatorului".

CC a decis: Suspendarea urmaririi penale a presedintelui din motive de imunitate

Ponta: Nu declansez suspendarea presedintelui daca CC decide ca a incalcat Constitutia
 
Modificarile de la articolul 145, la care s-a facut referire in sesizarea PNL, stabilesc la alineatul (2) ca "durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile", iar, la alineatul (4), ca "la stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata". Mediafax.ro

curtii constitutionale codului muncii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006478 (s)