News Flash:

Modificari in programul de guvernare

29 Iunie 2017
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose
Programul de guvernare modificat, care urmeaza sa fie aprobat si votat de Parlament impreuna cu noul executiv condus de Mihai Tudose prevede desfiintarea impozitului pe profit, de la 1 ianuarie 2018, scrie Capital. Acesta va fi inlocuit cu impozitarea pe cifra de afaceri care va avea doua chiar trei trepte de impozitare, se arata in document. De asemenea, tot de anul viitor, impozitul pe dividende va fi zero. Ambele masuri coroborate, vor permite patronilor sa decapitalizeze legal companiile care vor fi in pericol de colaps.

Tot de la 1 ianuarie 2018 ar urma sa se aplice o cotributie de solidaritate, spune programul de guvernare modificat. Potrivit unor surse aceasta ar insemna o impozitare ridicata a veniturilor mari. Respectiv o impozitare progresiva a veniturilor. Tot de la 1 ianuarie 2018, guvernul PSD pregateste o taxa suplimentara pe produsele ale caror consum are un impact negativ major asupra sanatatii populatiei. Este vorba de produsele cu continut ridicat de zahar.


De asemenea, profiturile  obtinute din extractia de resurse naturale si neprelucrate in Romania , vor fi impozitate cu cel putin 20% in plus fata de cota de 16%, prin adoptarea noii legi a redevenelor, cel tarziu pana la finalul acestui an. Veniturile medicilor nu vor fi impozitate, de anul viitor. Impozitul pe terenul agricol lucrat va fi eliminat, si se va dubla cel pentru terenul nelucrat timp de doi ani consecutivi.

guvernare mihai tudose capital coroborate psd taxa profiturile romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1103 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005226 (s)