News Flash:

Modificari importante in circulatia tramvaielor la Timisoara

10 Martie 2015
1287 Vizualizari | 0 Comentarii
Noul mall care se construieste la Timisoara, langa pasajul din Calea Sagului, va aduce modificari importante in ceea ce priveste circulatia in aceasta zona a orasului. Se intentioneaza prelungirea liniei de tramvai si amenajarea unui nou sens giratoriu inainte de pasaj. Primarul Nicolae Robu vorbeste inclusiv despre posibilitatea de a extinde linia 9 de tramvai de pe bulevardul Liviu Rebreanu pe Calea Sagului pe viitor.
La noul mall al NEPI de pe Calea Sagului se lucreaza de zor in aceasta perioada. Pentru a facilita accesul in aceasta noua zona comerciala - Timisoara Shopping City - se intentioneaza reconfigurarea circulatiei pe Calea Sagului.
Mai exact, reprezentantii Primariei Timisoara spun ca investitorii s-au angajat sa suporte costurile pentru prelungirea liniilor de tramvai pana la noul mall si amenajarea unui nou sens giratoriu dupa intersectia de la Turist, inainte de pasajul din Calea Sagului.
„Nu cred ca este proiectul tehnic chiar facut in detaliu, dar exista deja o solutie aprobata in Comisia de circulatie de la nivelul primariei. Se prelungesc liniile de tramvai 2 si 7 pana in zona noului mall, iar acolo va exista si un sens giratoriu, inainte de pasaj. Nu se ia din carosabil, tramvaiele vor trece prin mijlocul carosabilului, pentru ca mai exista o varianta, sa se mearga pe bretelele de circulatie de jos, de langa, dar nu a fost agreata aceasta varianta. Nu se va reduce din carosabil, acelasi drum va fi folosit si de masini si de tramvaie, care vor veni pe mijloc. Totul se face pe banii lor, ei s-au angajat sa suporte toate costurile”, a declarat, pentru www.tion.ro, primarul Nicolae Robu.
In plus, edilul a dezvaluit ca se analizeaza posibilitatea de a prelungi si linia 9 de tramvai pe viitor. Asta ar insemna ca tramvaiul sa mearga printre blocuri, pe Calea Sagului, pana la intersectia de la Turist, unde linia 9 sa se intersecteze cu celelalte existente in zona.
„Intentionam, in perspectiva, sa facem o legatura si intre linia 9 si tramvaiele 2 si 7, sa prelungim linia 9 de la intersectia Calea Sagului cu bulevardul Liviu Rebreanu. Posibilitatile de acces ar fi multiple, ar fi o conectivitate mult mai buna. Aceasta idee este in analiza, acum se face cu siguranta prelungirea liniilor 2 si 7 de tramvai. De indata ce se termina proiectul tehnic si ies autorizatiile vor demara lucrarile in zona”, a adaugat Robu pentru tion.ro.
Cel de-al doilea mall al Timisoarei, care se ridica pe terenul fostei fabrici Dermatina, se va intinde pe o suprafata de 18 hectare. Dezvoltatorul proiectului este fondul sud-african de investitii NEPI. In plus, in zona va exista si un nou magazin de bricolaj. Investitia este estimata la peste 100 de milioane de euro.
Noul centru comercial ar urma sa fie deschis chiar in cursul acestui an.

noul mall calea sagului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006944 (s)