News Flash:

Mituri despre cancerul mamar

8 Octombrie 2014
751 Vizualizari | 0 Comentarii

Utilizarea de antiperspirant crește riscul de cancer mamar

FALS. Nu există nicio descoperire care să facă dovada că utilizarea acestor produse provoca sau crește riscul  apariției cancerului mamar.

Radioterapia crește riscul recidivării cancerului mamar

FALS. Tratamentul cu radioterapie are ca scop reducerea riscului de reapariției a cancerului mamar la același san.  De asemenea, aplicarea tratamentului de radioterapia nu provoacă apariția cancerului la celălalt san. Aplicare acestui tratament în zona bolnavă nu dăunează altor celule din restul corpului.Faptul că a fost depistat un nodul la san înseamnă că ai cancer

FALS. Trebuie menționat că 8 din 10 noduli nu sunt cancerigeni. Dacă simți la palpare o masă sau un nodul pe care nu l-ai simțit anterior adresează-te doctorului imediat. De frică, multe femei nu își fac controalele perioadice, insă lunar trebuie să-ți autocontrolul mamar, iar dupa o anumită varstă trebuie să faci periodic un control de specialitate.

Cancerul mamar afectează numai femeile după o anumită varstă

FALS. Este adevărat că odată cu înaintarea în varstă, riscul cancerului mamar crește, însă poate fi depistat la orice varstă. Pană la varsta de 39 de ani, una din 231 de femei poate fi diagnosticată cu cancer mamar; între 40-59 de ani  această medie scade la una din 25 de femei; iar între 60-79 de ani, una din 15 femei poate avea cancer mamar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036230 (s)