News Flash:

Mitropolitul Banatului va fi inmormantat miercuri

30 Septembrie 2014
782 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae corneanu
 Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu, a fost condus luni dimineata pe ultimul drum. Mitropolitul a fost adus la Catedrala Mitropolitana din Timisoara. Zeci de preoti l-au insotit pe Inaltpreasfintit pe drumul de la Mitropolia Banatului pana la catedrala.
Procesiunea a inceput in jurul orei 10.30, cand cortegiul a plecat, in cantece de slava, de la resedinta mitropolitului. Numarul de preoti care l-au condus pe ultimul drum pe mitropolit a fost impresionant. La ceremonie au participat si maicutele si multe alte fete bisericesti, dar si primarul Timisoarei, Nicolae Robu, care s-a alaturat cortegiului funerar.
Strazile au fost blocate de politie, pentru ca procesiunea sa se poata desfasura fara probleme. La catedrala au asteptat alti preoti si credinciosi, treptele catedralei fiind pline de oameni care au venit sa-si conduca mitropolitul pe ultimul drum. Slujba de inmormantare va avea loc miercuri, de la ora 11. La procesiune a participat si episcopul romano-catolic Martin Roos.
„Miercuri, de la ora 9, se va oficia Sfanta Liturghie, iar apoi de la ora 11 slujba de inmormantare in Catedrala Mitropolitana. Enoriasii pot veni la catedrala sa-i aduca un ultim omagiu pentru ca Inaltpreasfintitul a fost un exemplu al bunatatii si iubit de toti oamenii din aceste parti ale Banatului”, a declarat Zaharia Peres, consilier cultural al Mitropoliei Banatului, scrie Tion.ro.
Mitropolitul Banatului va fi inmormantat chiar in Catedrala Mitropolitana, in cripta ierarhilor, de sub altarul catedralei.
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, este asteptat sa ajunga la Timisoara. Acesta va oficia slujba de inmormantare a Inaltpreasfintitului Nicolae, la care va participa o mare parte din Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane.
Urmeaza 40 de zile de doliu, iar apoi se va alege un nou mitropolit. Pana atunci, pe loctiitorul mitropolit este Patriarhul Romaniei, Preafericitul Daniel.
„In conformitate cu statutul bisericii noastre, Preafericitul Daniel, patriarhul Romaniei, a preluat de astazi (n.r. – luni) functia de arhiepiscop, mitropolit al Banatului”, a spus Ionel Popescu, vicarul administrativ al Arhiepicsocpiei Timisoarei.

nicolae robu mitropolitul banatului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0828 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011988 (s)