News Flash:

Mitropolia Banatului a cumparat o proprietare a familiei de romi Carpaci, din Timisoara

13 Noiembrie 2015
1237 Vizualizari | 0 Comentarii
casa carpaci
Mitropolia Banatului a cumparat parterul unei vile care apartinea familiei de romi Carpaci din Timisoara, IPS Ioan Selejan spunand ca proprietatea se afla in paragina si ca acolo va fi amenajat un centru cultural si adaugand ca acesta este ”primul semn ca a inceput salvarea unor cladiri din Timisoara”.

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca Mitropolia Banatului a cumparat o proprietate care apartinea familiei de romi Carpaci, una dintre cele mai bogate din Timisoara, care detine 144 de imobile in municipiu.
Inaltul ierarh a precizat ca Mitropolia a cumparat parterul vilei aflate pe strada Mihai Eminescu, al carei proprietar a fost Vladimir Carpaci, cunoscut in Timisoara ca ”Pipi” Carpaci.
De asemenea, IPS Ioan Selejan a explicat ca Mitropolia Banatului urmeaza sa cumpere si etajul vilei, unde se afla un apartament si care are insa alt proprietar.
Imobilul se afla pe strada din spatele Mitropoliei Banatului.
”Am cumparat de la Vladimir Carpaci vila din spatele Mitropoliei, de fapt o bucata din ea. Proprietatea se afla in paragina, dar fiind aproape de Mitropolie aveam nevoie de cladirea aceea pentru a face un centru cultural. Noi nu avem o sala potrivita sa facem o conferinta. Nu era toata vila a lui Carpaci, mai are un proprietar, iar acum, cu ajutorul lui Dumnezeu, suntem in tratative si cu acesta. Practic este primul semn ca a inceput salvarea unor cladiri din Timisoara”, a declarat IPS Ioan Selejan.
Mitropolia Banatului nu a dorit sa faca publica suma cu care a cumparat proprietatea.
Romii au intrat in posesia parterului vilei respective in anii 1990, cand functionarii Primariei Timisoara au aprobat vanzarea in baza Legii 79/1997 a patru dintre cele cinci apartamente ale acesteia. Cel de-al cincilea apartament, aflat la etaj, are un alt proprietar care a achizitionat locuinta in baza Legii 112/1995. Legea 79/1997 a permis vanzarea imediata a apartamentelor, in timp ce Legea 112/1995 interzicea vanzarea locuintelor pe o perioada de zece ani.
Familia Carpaci a executat mai multe lucrari ilegale la imobil si chiar l-a amenintat pe proprietarul de la etaj, in incercarea de a-l convinge sa le cedeze si acel spatiu.
Reprezentantii Primariei Timisoara au luat la cunostinta, in urma cu aproape zece ani, faptul ca Vladimir Carpaci a executat lucrari ilegale la imobil si l-a obligat la plata unor daune morale in valoare de o suta de lei pe zi. Familia Carpaci nu a platit insa sanctiunea, suma depasind in prezent 100.000 de euro in care sunt incluse si penalitatile.
In anul 2013, Vladimir Carpaci a obtinut, prin retrocedare, si una dintre cladirile in care functiona Spitalul de Copii ”Louis Turcanu” din Timisoara. In prezent, cladirea respectiva nu este folosita, in timp ce autoritatile locale, cu sprijinul Guvernului, au inceput construirea unui nou corp de cladire pentru spital. Noul imobil va avea opt etaje. Mediafax.ro

mitropolia mihai eminescu vladimir carpaci
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006268 (s)