News Flash:

Mistere din Biblie care nu fost descifrate niciodata

19 Noiembrie 2017
954 Vizualizari | 0 Comentarii
biblie

Biblia contine enigme care nu au putut fi dezlegate pana in zilele noastre. Iata o parte din misterele prezente in Cartea Sfanta, care nu si-au gasit raspunsul.

Dumnezeu, numele plin de taine

Potrivit  traditiei evreiesti, exista mai multe moduri in care se face referire la Dumnezeu, dar cel corect este Tetragrammaton, un cuvant cu patru litere. El a fost scris „YHVH" – aceasta combinatie de litere este menita sa fie numele adevarat al lui Dumnezeu, insa nimeni nu stie cum se pronunta. Pronuntia corecta a disparut din istorie si tot ceea ce avem astazi sunt doar presupuneri. Variante de pronuntie si transcriere pot fi Iahwe, Iahve sau Iehova.

Anul real de nastere al lui Iisus
Cele mai multe evenimente care sunt descrise de Evanghelii nu sunt legate de o data exacta, iar nasterea lui Iisus nu face exceptie. In Evanghelia dupa Luca se spune ca Iisus s-a nascut in timpul domniei lui Irod, cand a avut loc primul recensamant. Ceea ce este imposibil, din datele istorice cunoscute pana azi.
Desi Quirinius a efectuat un recensamant in jurul anilor 6-7 d.Hr., acesta nu se suprapune cu domnia lui Irod. La momentul acestui recensamant, Irod murise de aproape un deceniu. Ceea ce inseamna ca cele doua indicii despre nasterea lui Iisus se contrazic reciproc.

Care este locul crucificarii lui Iisus
Noul Testament marcheaza Crucificarea lui Iisus Hristos drept evenimentul cel mai important din istoria omenirii sau cel putin a crestinatatii. Dar unde a avut loc acest eveniment de asa o importan?a? Nu se cunoaste exact acest lucru. Biblia spune ca Rastignirea a avut loc pe Golgota, unul dintre dealurile din afara Ierusalimului. Este unul dintre foarte putinele detalii din cele patru Evanghelii care coincid. Invatatii contemporani considera ca Golgota ar putea fi zona denumita azi "Gordon's Calvary", in apropiere de Ierusalim, descoperita de britanicul Charles Gordon la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Locul exact unde se afla Arca lui Noe
Cel putin din vremea lui Eusebiu (275-339 d.Hr.) si pana astazi, cautarea ramasi?elor Arcei lui Noe a constituit un lucru fascinant pentru crestini, evrei si musulmani.
Multi considera ca locul in care s-ar afla Arca lui Noe ar fi muntele Ararat din Turcia. Desi in Geneza se mentioneaza ca Arca ar fi ajuns la Urartu, un vechi imperiu din estul Turciei, nu exista nicio dovada care sa indice existenta unui potop urias care sa fi afectat vreodata aceasta zona.

Cartile ce sunt lipsa din Biblie
Biblia este una dintre cartile care contin cele mai multe cuvinte scrise vreodata. Dar ea a fost mult mai cuprinzatoare. Cel putin 17 carti lipsesc din versiunea moderna a Bibliei si nu se stie nimic despre ce s-a petrecut cu acestea.

Au existat Sodoma si Gomora?
Biblia spune ca pentru pacatele si murdaria morala a locuitorilor lor, orasele antice Sodoma si Gomora au fost distruse prin "foc si pucioasa venita de la Dumnezeu din ceruri" (Geneza 19:24-25). Interesant este ca cele doua orase si soarta lor e relatata atat in crestinism cat si in islam.Totusi, existenta istorica a Sodomei si a Gomorei este un subiect de dezbatere in randul arheologilor. Biblia le aseaza in apropierea Marii Moarte. Dar orasele candidate sunt mult mai numeroase:Bab edh-Dhra, Numeira, es-Safi, Feifeh si Khanazir. Toate prezintaurme de arsuri si de sulf pe multe din pietre si sunt caracterizate de o incetare subita si imediata a popularii catre finalul Epocii timpurii a Bronzului.
Desi nu putem sti daca acestea sunt celebrele orase biblice sau care dintre ele, cert este caele erau niste orase infloritoare; au fost gasite aici chiar si urmele unui ziggurat (piramida in scari), alaturi de forme similare ca forma Sfinxului din Egipt, potrivit historia.ro.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007519 (s)