News Flash:

Misiuni de salvare pe calea aerului pentru 62 de persoane in ultima saptamana

23 Martie 2014
715 Vizualizari | 0 Comentarii
Piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI au intervenit, în ultima săptămână, pentru salvarea a 62 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, duminică, de MAI, intervențiile au vizat transportul medical de urgență al celor aflați în dificultate și au presupus efectuarea, în intervalul 14 — 20 martie a.c., a peste 96 ore de zbor de către piloții Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, elicopterele din dotarea Inspectoratului General de Aviație au executat 57 de misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD București (10 misiuni), Târgu Mureș (13 misiuni), Craiova (12 misiuni), Arad (11 misiuni), Iași (8 misiuni) și Constanța (3 misiuni).

 

De asemenea, în perioada menționată, aeronava SMURD tip Piper PA-42 CHEYENNE III a efectuat cinci misiuni de asistență medicală pentru salvarea a cinci persoane la Oradea, Iași și Satu Mare.

 

Alte două misiuni speciale de transport organe pentru transplant au fost executate cu ajutorul aeronavei tip Piper PA-42 CHEYENNE III la Sibiu și Iași.

Totodată, la data de 16 martie a.c., la solicitarea Agenției Naționale de Transplant, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a aprobat ca avionul medical SMURD să efectueze o misiune pe ruta București — Sibiu și retur pentru a transporta o echipă medicală pentru realizarea unui transplant. În același scop, un alt zbor a fost efectuat pe ruta București — Iași, la data de 19 martie a.c, mai menționează sursa citată.

AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0816 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017829 (s)