News Flash:

Mircea Basescu a fost eliberat conditionat si a parasit Penitenciarul Poarta Alba

11 Septembrie 2017
972 Vizualizari | 0 Comentarii
mircea basescu
Mircea Basescu, condamnat la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta si aflat la Penitenciarul Poarta Alba, a fost eliberat conditionat, in baza unei decizii definitive luate luni de Tribunalul Constanta. La iesirea din penitenciar, fratele fostului presedinte Traian Basescu a spus ca i-a fost dor de copii si ca se simte foarte bine.
Mircea Basescu a parasit Penitenciarul Poarta Alba 
Mircea Basescu a parasit, luni, Penitenciarul Poarta Alba, unde a fost incarcerat pentru trafic de influenta, dupa ce Tribunalul Constanta a decis ca poate fi eliberat conditionat. El a declarat ca i-a fost dor de copii, a urcat intr-o masina care-l astepta si a plecat.
Mircea Basescu a spus, la iesirea din penitenciar, ca se simte bine si ca i-a fost dor de copii.
Intrebat cum se simte dupa problemele de sanatate, a raspuns: ”Foarte bine”.
El si-a pus geanta intr-o masina care il astepta in fata penitenciarului si s-a urcat in autoturism, pe scaunul din dreapta fata, refuzand sa raspunda intrebarilor jurnalistilor referitoare la cum s-a simtit in penitenciar si care au fost cele mai grele momente.
De asemenea, nu a raspuns cand a fost intrebat daca l-a contactat pe fratele sau, fostul presedinte Traian Basescu.
Mircea Basescu va fi eliberat conditionat. Decizia instantei este definitiva
Mircea Basescu, condamnat la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta si aflat la Penitenciarul Poarta Alba, va fi eliberat conditionat, a decis, luni, Tribunalul Constanta. Decizia magistratilor este definitiva.
Tribunalul Constanta a respins astfel contestatia depusa de procurorii anticoruptie la decizia Judecatoriei Medgidia din 19 iulie, de eliberare conditionata a fratelui fostului presedinte Traian Basescu.
Dupa decizia Tribunalului Constanta, care este definitiva, Mircea Basescu ar urma sa paraseasca Penitenciarul Poarta Alba in cateva ore, dupa finalizarea formalitatilor.
Mircea Basescu a executat 860 de zile de arest, incluzand perioada de arest la domiciliu, din totalul de 1.461 de zile de inchisoare la care a fost condamnat.
Mircea Basescu a spus in fata instantei ca are probleme de sanatate, ca este nevoit sa isi cumpere medicamentele de care are nevoie si ca alti condamnati cu pedepse mai mari ca a sa au fost pusi deja in libertate, admitandu-li-se cererea de eliberare conditionata. El a mai spus ca nu va fi tentat sa savarseasca alte fapte de coruptie dupa iesirea din inchisoare.
Mircea Basescu a avut pana in prezent trei cereri de eliberare conditionata, prima fiind depusa in toamna anului trecut.
El a fost condamnat definitiv in iunie 2016, de Curtea de Apel Constanta, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost judecat pentru ca ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa magistrati pentru solutionarea unui proces care il viza pe Sandu Anghel. Instanta a pastrat, astfel, decizia data initial de Tribunalul Constanta, in ianuarie 2016.
In acelasi dosar, Marian Capatana a primit trei ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenta. Capatana a fost liberat conditionat la sfarsitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinti, dupa ce, anterior, Judecatoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similara.

mircea basescu poarta alba penitenciar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.009236 (s)