News Flash:

MIRACULOS! 10 remedii naturiste cu sofran indian (turmeric)

1 Aprilie 2016
1918 Vizualizari | 0 Comentarii
sofrann

Sofran Indian, curcuma, turmeric. Trei denumiri pentru aceeasi planta, Curcuma longa. Proprietatile terapeutice multiple si neasteptate ale curcumei au fost descoperite de foarte multa vreme in medicina traditionala chineza si indiana si intarite de numeroase studii stiintifice. In scop terapeutic se foloseste mai ales pudra, infuzia de radacina si tinctura.  


Pudra se poate administra cate o jumatate de lingurita de trei ori pe zi in amestec cu suc de fructe (morcov, mar, portocale, struguri) sau legume. Infuzia din radacina se prepara dintr-o lingurita de radacina la o cana cu apa, se pot consuma 2 cani pe zi, iar tinctura se adminstreaza 15-20 de picaturi pe zi. Iata cateva remedii naturiste cu sofran indian:


1. Remedii cu turmeric pentru tuse si astm
Ia o lingurita de miere de albine peste care ai presarat putin turmeric atunci cand tusea iti da batai de cap. Repeta acest tratament de 3-4 ori pe zi. Poti sa bei un pahar cu apa calduta imediat dupa miere.


Pentru a preveni declansarea atacurilor astmatice luati zilnic o lingurita cu pasta obtinuta din pulbere de turmeric si miere mai veche de un an. Pentru un efect mai intens, inainte de a o inghiti, tineti-o cinci-zece minute sub limba;


2. Remediu cu sofran indian pentru durerile cronice
Mai multe studii arata ca turmericul, un condiment est-indian popular, este de fapt de trei ori mai eficient in calmarea durerilor decat aspirina sau ibuprofenul.


Circa 50% dintre pacientii care au dureri cronice din cauza artritei sau fibromialgiei au inregistrat o scadere a nivelului durerii dupa ce au consumat turmeric, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Cornell. 


Curcumina, un ingredient activ din turmeric, blocheaza activitatea ciclooxigenazei 2, o enzima care activeaza o serie de hormoni ce provoaca durere, explica nutritionistul Julian Whitaker, autor al cartii "Reversing Diabetes" 


Doza recomandata este de 1/4 lingurita de turmeric consumata zilnic, presarata pe orez, pui sau orice fel de alta carne sau preparate din legume.


3. Remediu cu turmeric pentru calmarea crampelor menstruale
Turmericul este una dintre plantele cu efecte benefice in aceasta perioada delicata a lunii pentru femei. De aceea, cu aproximativ o saptamana inainte de menstruatie, doamnele e bine sa isi administreze fie infuzie din turmeric, fie o capsula din aceasta planta.


Acest tratament va inhiba eliberarea in organismul femeilor a unor substante vinovate de aparitia crampelor. De asemenea, consumul de alimente ce contin turmeric este benefic si ajuta la preintampinarea durerilor. Atentie! Turmericul este greu de digerat si, de aceea, el nu trebuie utilizat de persoanele care au ulcer.


4. Remedii anti-cancer cu turmeric
Atat studiile efectuate pe animale cat si studiile clinice au demonstrat capacitatea curcuminei de a inhiba carcinogeneza. S-au efectuat studii si pe pacienti cu cancer de prostata si cancer de colon si s-a constatat inhibarea proliferarii celulare si a cresterii tumorilor.


Experimente efectuate atat in vitro cat si in vivo au aratat ca curcumina este capabila sa inhibe activitatea unor mutageni (substante toxice din hrana si aer care produc mutatii la nivelul ADN-ului) si carcinogeni in mai multe tipuri de celule.


Doza de curcumina este in functie de concentratia produsului pe care il gasiti prin magazinele de specialitate. Pentru tratamentul cancerului de ficat doza optima ar fi 2 g de 3 ori pe zi. Tratamentul dureaza cel putin sase luni, apoi in functie de evaluarea medicala se mai poate continua daca mai este necesar.


Impotriva cancerului de colon si rect, este indicat sa se admninistreze in fiecare zi 4 g de curcuma.


5. Remediu cu turmeric pentru raceala
Curcuma reprezinta un ajutor eficient in caz de raceala sau iritatii ale gatului. Se amesteca jumatate de lingurita cu pudra de curcumina cu 30 ml de lapte cald. Acest amestec se consuma o data sau de doua ori pe zi.


6. Remediu cu sofran indian pentru Alzheimer
Pentru a lupta impotriva maladiei Alzheimer, se recomanda administrarea unei capsule de curcumina cu un pahar cu apa, de trei ori pe zi.


7. Remediu anti-inflamator cu turmeric
In ceea ce priveste tratamentul anti-inflamator, doza zilnica este de un sfert de lingurita de curcuma amestecata cu un pahar cu apa. 


8. Masca pe baza de turmeric pentru curatarea tenului
Antiseptic puternic, turmericul curata tenul in profunzime si il lasa luminos si curat. Amestecati pulbere de turmeric cu pudra din radacina de santal - in parti egale, peste care adaugati ulei de masline. Pasta obtinuta se intinde in strat gros pe fata. Se lasa sa actioneze in jur de 20 de minute, apoi se clateste.


9. Impachetari cu turmeric pentru brate si picioare
Pentru netezirea pielii si pentru eliminarea toxinelor din piele, poti efectua impachetari ale bratelor, mainilor si ale picioarelor cu iaurt si pudra de turmeric.


10. Masca pe baza de curcuma pentru atenuarea ridurilor
Pielea tenului va deveni mai neteda si mai supla daca aplici o masca obtinuta prin amestecul catorva grame de pudra de turmeric cu 1 lingura de smantana.


Contraindicatii si precautii
Folosita in cantitati mari, curcuma poate produce iritatie gastrica iar in zonele in care se foloseste in mod traditional la condimentarea alimentelor incidenta ulcerului gatric este mult mai frecventa; persoanele care urmeaza un tratament cu anticoagulante trebuie sa foloseasca cu precautie (si sub indicatia medicului) acest produs.


curcuma longa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005385 (s)