News Flash:

MIRACOL! Planta incredibila care ucide cancerul si previne diabetul

19 Februarie 2016
19449 Vizualizari | 0 Comentarii
planta minune2
Momordica charantia este un tip de vita de vie tropicala si subtropicala din familia Cucurbitaceae, crescuta in principal pentru fructul sau comestibil, unul dintre cele mai amare dintre toate fructele cunoscute pana la aceasta data.Pepenele amar este numele cel mai des utilizat iar in alte limbi poate fi gasit sub numele goya (Japonia), ampalaya in Tagalog si multe altele, in functie de regiunea unde se gaseste.

Nu se cunoaste cu exactitate regiunea de unde a aparut pepenele amar insa zonele in care se cultiva intens acest fruct amar sunt Asia de sud si sud­est, Africa, Caraibe si China.

Planta care da nastere acestui fruct ajunge la o inaltime de 5 metri, are frunze de 4­12 cm. Curios este ca fiecare planta are flori de sex masculin cat si feminin de culoare galbena. Fructul, cel putin cel din China, are o lungime de 20-­30 cm si are un aspect ridat, asemanator unui castravete. Motivul pentru care pepenele amar are acest nume este continutul de momordicina, substanta care ii da acest gust incredibil de amar.

Pepenele amar este folosit in bucataria chineza ca garnitura la fripturile de porc, in supe si, de asemenea, sub forma de ceai. In regiuni precum Asia de sud si Indiile Vestice, fructul este pregatit cu cartofi si servit cu iaurt. In bucataria Punjabi pepenele amar este asezonat cu condimente foarte picante si apoi prajit in ulei.

Calitatile terapeutice ale pepenelui amar
In medicina traditional asiatica, pepenele amar a fost utilizat ca medicament de foarte mult timp. Acesta stimuleaza foarte bine digestia insa poate agrava starea celor care sufera de gastrita sau ulcer. Este utilizat si pentru reducerea inflamatiilor minore insa nu este singurul tratament indicat in astfel de cazuri.

Asiaticii il considera un bun remediu impotriva malariei. Acest fapt este sustinut si de afirmatiile si cercetarile oamenilor de stiinta care spun ca multe specii de pepene amar actioneaza cu succes impotriva malariei. De asemenea, testele legate de diabet au furnizat informatii pretioase. Pepenele amar contine oproteina numita AMPK care regleaza intreg metabolismul si nivelul de glucoza in sange. In principiu, pepenele amar are in compozitia sa chimica un tip de lectina care se comporta asemanator insulinei. In acest caz, oamenii de stiinta doresc sa gaseasca o cale de sintetizare a acestor substante pentru a trata mai bine persoanele care sufera de diabet. 

De asemenea, studiile au aratat ca sucul de pepene amar diluat cu doar 5% apa are capacitatea de a distruge cancerul de pancreas. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au aratat ca dozele de pepene amar administrate soarecilor au scazut tumorile pancreasului cu 64%, fara niciun efect secundar.

momordica charantia cucurbitaceae pepenele amar goya ampalaya
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005952 (s)