News Flash:

Minus 15 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scazuta temperatura din tara

1 Decembrie 2014
1140 Vizualizari | 0 Comentarii
Mercurul din termometre a coborat, luni dimineata, la Miercurea Ciuc, la minus 15 grade Celsius, cea mai scazuta valoarea termica inregistrta in tara in iarna care a debutat calendaristic la 1 decembrie.
Meteorologul de serviciu de la Statia Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca minima nationala a zilei, de minus 15 grade Celsius, a fost masurata in jurul orei 5.30.
Potrivit meteorologilor, aceasta este cea mai rece dimineata din tara in iarna care a debutat calendaristic luni, fiind incluse si zonele foarte inalte, nelocuite, la peste 2.000 de metri altitudine.
”Pe masivele inalte s-a format un strat de aer mai cald, in vreme ce in zonele joase avem un stat de aer rece la nivelul solului, pana la altitudini de aproximativ o mie de metri. Vorbim despre un fenomen de inversiune termica, iar valoarea minima de la Miercurea Ciuc este clar cea mai scazuta din tara in aceasta dimineata, fie ca vorbim de zonele locuite, fie de cele nelocuite, la altitudini foarte mari”, a explicat meteorologul Eugen Mitea de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu.
Vremea a fost deosebit de rece, pe alocuri geroasa in judetul Harghita, minimele consemnate de meteorologi fiind de minus 11 grade Celsius la statia din pasul Bucin, minus 10 grade Celsius la Joseni, minus 7 grade Celsius la Toplita si minus 3 grade la Odorheiu Secuiesc.
Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnata in anul 1998 in Miercurea Ciuc, iar maxima absoluta, de 16,8 grade Celsius,1989 in aceeasi localitate. Mediafax.ro

eugen mitea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006777 (s)