News Flash:

Minunea de la Timisoara: robotul-minune care a uimit intreaga tara!

19 Septembrie 2015
1414 Vizualizari | 0 Comentarii
robot
Romanii sunt inventivi, mai ales atunci cand vine vorba de bani. La opt luni de la introducerea legii salariului minim obligatoriu de 8,5 euro/ora brut pentru orice activitate prestata in Germania, o firma din Timisoara a gasit solutia pentru a plati salarii mai mici. Pentru a nu-si afecta procesul de pregatire a personalului si implicit activitatea economica, firma Netex Consulting a gasit o solutie de a ”eluda” legea care urma sa afecteze grav bugetul firmelor cu relatii economice cu Germania. Astfel, la grupul de firme Netex schimburile de experienta si cursurile de perfectionare externe se realizeaza, in premiera nationala, si pe cale virtuala, cu… robotei.
Robotii sunt de fapt sisteme autonome ce cuprind un mecanism de miscare si un dispozitiv audio-video si de comunicatii on-line, scrie ziuadevest.ro. Comandati de la distanta ei devin un alter ego al persoanei care ii comanda, diferenta majora fata de dispozitivele folosite in prezent pentru teleconferinte fiind mobilitatea acestora. 
Dupa calculele celor de la Netex, costul robotului se amortizeaza deja in momentul in care inlocuieste deplasarea a doua delegatii de angajati romani in Germania. Netex este atat de convinsa de utilitatea acestui concept, incat firma a devenit distribuitor in Romania, Serbia, Ucraina si Republica Moldova a companiei americane Double Robotics, producatoarea acestor robotei.
“Am completat vocea si imaginea cu posibilitatea de miscare libera in oricare din birourile noastre sau ale clientilor. Angajatii nostri sunt tineri, deschisi la nou si se afla acum zilnic putin mai aproape de viitorul anticipat in filmele science-fiction”, spune Andreea Kremm, actionar Netex.

inventivi dispozitiv audio-video netex
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005618 (s)