News Flash:

MINUNE realizata de medicii din Timisoara! Au salvat un pacient printr-o operatie rara

12 Octombrie 2015
2215 Vizualizari | 0 Comentarii
operatie trombectomie mecanica
Medicii din Timisoara au dat o noua sansa la viata unui pacient de 62 de ani. Doctorii de la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Padurea Verde din Timisoara au implantat acestui pacient un stent graft bifurcat in aorta abdominala – o operatie care se face destul de rar in tara noastra.
Pacientul a ajuns pe masa de operatie cu anevrism de aorta abdominala – o zona slabita si umflata in peretele aortei –  fapt care ar fi putut duce la slabirea si ruperea ei si declansarea unei hemoragii masive.
„A fost implantat un nou stent graft bifurcat in aorta abdominala la un pacient in varsta de 62 de ani cu anevrism de aorta abdominala infrarenal extins pe ambele artere iliace, operat pe cord in urma cu sase ani, scrie tion.ro. Interventia a avut loc la Institutul de Cardiologie Timisoara, efectuata de catre o echipa complexa formata din chirurgi cardiovasculari, cardiologi interventionisti, medici anestezisti, cadre medicale inalt specializate”, transmite Marian Gaspar, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara.
Stent graft-ul este o proteza tubulara care se introduce miniminvaziv, inauntrul aortei, la nivelul dilatatiei anevrismale. In acest fel, peretele aortei, care se expune riscului de ruptura totala, este intarit in interior cu tubul de plastic care va ramane acolo definitiv.

hemoragii masive
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006759 (s)